MODIFICARE ÎN SISTEMUL DE CALIFICARE LA EURO-U21

Distribuie pe:

Comitetul Executiv UEFA a decis, miercuri, să modifice sistemul de calificare la Campionatul European de tineret din 2021, informează FRF. De asemenea, un nou format a fost aprobat în ședința CEx UEFA, turneul final găzduit de Ungaria și Slovenia urmând a fi împărțit în două: faza grupelor în martie 2021, iar rundele eliminatorii în mai-iunie 2021. Preliminariile care se află în desfășurare se vor disputa în septembrie, octombrie și noiembrie 2020. Cele nouă câștigătoare ale grupelor, precum și cele mai bune cinci locuri doi se vor alătura gazdelor Ungaria și Slovenia la CE. Meciurile din cele patru grupe ale competiției se vor desfășura între 24 și 31 martie 2021. Echipele calificate mai departe, din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleași două țări, Ungaria și Slovenia, în perioada 31 mai - 6 iunie 2021. Inițial, sistemul de calificare includea un playoff între 8 formații clasate pe locul secund în preliminarii, cu cele 9 câștigătoare ale grupelor și cel mai bun loc doi calificate direct la turneul final. Naționala U21 a României ocupă locul secund în grupa 8, la cinci puncte de liderul Danemarca. Campania de calificare se va încheia acum în luna noiembrie 2020, pe teren propriu, contra Danemarcei. Partida trebuia să se dispute în luna martie, însă UEFA a reprogramat-o.

 

NOI DETALII DESPRE EURO 2020

În urma deciziei Comitetului Executiv UEFA, de miercuri, cele 12 orașe-gazdă ale Campionatului European, amânat pentru vara lui 2021, au fost reconfirmate, informează frf.ro. Toate cele 12 orașe-gazdă și-au reafirmat implicarea în proiectul EURO, astfel că UEFA a anunțat, prin decizia Comitetului Executiv din 17 iunie 2020, aceeași formulă de desfășurare a turneului final. Stadioanele din Roma, Baku, Sankt Petersburg, Copenhaga, Amsterdam, București, Londra, Glasgow, Bilbao, Dublin, Munchen și Budapesta vor găzdui partidele de la CE. Turneul final va debuta la Roma, pe 11 iunie 2021, și se va încheia la Londra, pe 11 iulie 2021, odată cu disputarea finalei. “UEFA a luat o decizie importantă prin amânarea Euro-2020, oferind posibilitatea competițiilor interne să se încheie. Comunitatea fotbalistică a dat dovadă de unitate în această criză nemaiîntâlnită. Suntem recunoscători fiecăruia dintre cei care lucrează pentru a putea depăși cu bine această perioadă. Sunt încântat să văd că fotbalul se reia și sunt convins că nu va mai dura mult până când ne vom putea reîntâlni cu fanii pe stadion”, a punctat președintele UEFA, Aleksander Èeferin. Turneul UEFA Euro-2020 își va păstra aceeași denumire și în anul 2021. FRF și Guvernul României și-au anunțat disponibilitatea de a găzdui mai multe meciuri la București, în cazul în care vreunul dintre orașele-gazdă ar fi renunțat.

 

LIGA CAMPIONILOR SE REIA PE 7 AUGUST

Lisabona va găzdui finala acestei ediții a Ligii Campionilor, pe 23 august, a anunțat, miercuri, UEFA. Începând cu faza sferturilor de finală, competiția se va disputa sub forma unui miniturneu, într-o singură manșă, în capitala Portugaliei, nu la Istanbul, așa cum era plănuit inițial, s-a stabilit, miercuri, în cadrul Comitetului Executiv al UEFA. Meciurile vor fi găzduite de Estadio da Luz și Estadio Jose Alvalade, în perioada 12-23 august, în timp ce partidele rămase de jucat din optimile de finală vor avea loc pe 7 și 8 august. “Sunt încântat că ne putem relua aproape toate competițiile. Am încredere că nu va trebui să îndurăm lipsa fanilor, pentru prea mult timp, și că li se va permite să revină pe stadioane cât mai curând”, a declarat președintele UEFA, Aleksander Ceferin. Din Liga Campionilor mai sunt de jucat patru meciuri din optimile de finală, sferturile de finală, semifinalele și finala. Atletico Madrid, Paris Saint-Germain, Atalanta și RB Leipzig și-au asigurat deja prezența în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Celelalte patru sfertfinaliste se vor decide dintre Real Madrid și Manchester City, în tur 1-2, Chelsea și Bayern Munchen, în tur 0-3, Olympique Lyon și Juventus Torino, în tur 1-0, Napoli și Barcelona, în tur 1-1. Programul este următorul: 7-8 august - optimi, manșa a doua (gazdele urmează a fi confirmate ulterior); 12-15 august - sferturi (Lisabona); 18-19 august - semifinale (Lisabona); 23 august - finala(Lisabona).

 

FINAL 8-UL UEFA EUROPA LEAGUE, ÎN GERMANIA!

Finala UEFA Europa League va avea loc la Koln, s-a stabilit, miercuri, în cadrul Comitetului Executiv al UEFA. Orașele Gelsenkirchen, Dusseldorf, Duisburg și Koln vor găzdui meciurile Final 8, iar ultimul act va fi la 21 august, la Koln. O decizie urmează a fi luată dacă manșa a doua a optimilor de finală va avea loc pe stadionul echipei gazdă sau în Germania. Optimile de finală care nu au avut manșa I jucată până la întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus - și anume Inter - Getafe și Sevilla - Roma - vor fi jucate într-o singură manșă, locul urmând a fi confirmat. Programul Final 8-ului UEFA Europa League este următorul: 5-6 august - optimi (gazdele vor fi confirmate ulterior); 10-11 august - sferturi (Koln, Duisburg, Düsseldorf, Gelsenkirchen); 16-17 august - semifinale (orașele urmează a fi confirmate); 21 august - finala (Koln).

 

PANDEMIA DE CORONAVIRUS AFECTEAZĂ FORMATUL CUPELOR EUROPENE LA POLO

Forul european de natație (LEN) a anunțat, miercuri, că Liga Campionilor și EuroCup, cele două cupe europene la masculin, vor avea un format restrâns, motivând decizia prin prisma pandemiei. Liga Campionilor va avea un singur tur de calificare, programat între 23 și 25 octombrie, iar primele două clasate la acest turneu se vor califica în faza grupelor. Acestea vor fi formate, cel mai probabil, din 12 echipe, iar meciurile ar urma să înceapă în 10 noiembrie. Turneul final va avea loc cu opt echipe, între 3 și 5 iunie 2021, la Hanovra. În EuroCup vor fi două tururi preliminare, cu meciuri programate din 30 octombrie. Vor urma tururi eliminatorii, adică optimi de finală (2 și 16 decembrie), sferturi (6 și 20 ianuarie 2021), semifinale (6 și 20 martie) și finala (10 și 24 aprilie). Superliga Națională de polo s-a încheiat prin “înghețare”, din cauza pandemiei, iar la acel moment, Steaua București și CSM Oradea ocupau primele două poziții, ambele cu drept de joc în cupele europene. Cele două cluburi nu au anunțat încă ce intenții au în privința cupelor europene din viitorul sezon.

 

CIRCUITUL WTA SE REIA LA 3 AUGUST, CEL ATP LA 14 AUGUST

Circuitul profesionist de tenis masculin (ATP) se va relua la 14 august, la Washington, iar turneul de la Roland-Garros va avea loc în perioada 27 septembrie - 11 octombrie, conform noului calendar oficializat miercuri de ATP. După turneul ATP 500, de la Washington, va urma Mastersul 1000, programat de obicei la Cincinnati, dar care anul acesta va avea loc la New York, la fel ca US Open. Turneul de la Roland Garros, reprogramat inițial pentru 20 septembrie, a fost mutat cu o săptămână pentru a permite organizarea Mastersului 1000 de la Madrid (din 13 septembrie), apoi cel de la Roma (din 20 septembrie). Circuitul feminin se reia la 3 august, la Palermo, cu un turneu de categorie WTA Internațional. De la “Premier 5-ul” de la Cincinnati, organizat anul acesta la New York, calendarul este, în mare, similar cu cel al băieților, până la Roland Garros. Turneul campioanelor va avea loc între 9 și 15 noiembrie, la Shenzhen, după ce va fi desfășurat, și “Premier Mandatory-ul” de la Beijing, China Open. “Calendarul este condiționat de mai mulți factori-cheie, inclusiv capacitatea de a relua jocurile în siguranță, în conformitate cu îndrumarea experților medicali, aprobarea guvernamentală pentru evenimentele sportive și politicile de călătorie relaxate. Planul strategic al WTA și calendarul provizoriu al circuitului este aliniat eforturilor ATP, ITF, USTA și FFT”, a precizat WTA. În total, anul acesta ar trebui să se mai desfășoare 20 de competiții WTA. Toate turneele din circuitele ATP și WTA au fost suspendate în martie, din cauza pandemiei de coronavirus. US Open a rămas singurul grand slam prevăzut să se dispute la datele inițiale, 31 august - 13 septembrie. Turneul de la Roland Garros, al doilea grand slam al anului, programat inițial între 24 mai și 7 iunie, a fost amânat inițial pentru 20 septembrie - 4 octombrie, în timp ce turneul de la Wimbledon a fost anulat.

Lasă un comentariu