MUZEUL DE ISTORIE SIGHIȘOARA ÎȘI EXTINDE PROGRAMUL DE FUNCȚIONARE

Distribuie pe:

Având în vedere relaxarea măsurilor de sănătate publică pentru prevenirea COVID-19, se extinde programul de vizitare la Muzeul de Istorie.

Turnul cu Ceas, Muzeul de Arme și Camera de tortură pot fi vizitate de marți până vineri,

între orele 9.00 și 18.00, iar sâmbătă și duminică, între orele 10.00 și 17.00.

Accesul în muzeu va fi permis de acum în grupuri de maximum 6 persoane (cu excepția familiilor cu 2 sau mai mulți copii), față de 3 persoane cât era permis până acum, iar durata vizitei nu va depăși o jumătate de oră.

Pentru siguranța vizitatorilor, aceștia sunt rugați să respecte setul de reguli stabilite conform Ordinului de Ministru nr. 2855, din 15/05/2020, și care au fost afișate la fiecare palier din Turnul cu Ceas și în spațiile expozițiilor Muzeului de Arme și a Camerei de tortură.

Publicul vizitator va avea obligația la intrare, conform normelor sanitare în vigoare, să poarte mască de protecție. Este obligatorie testarea temperaturii. De asemenea, vizitatorii vor trebui să se dezinfecteze pe mâini la intrarea în muzeu.

Pentru a păstra regulile de distanțare în muzeu nu se vor efectua ghidaje, expozițiile fiind etichetate cu texte explicative.

Cele trei expoziții permanente ale Muzeului de Istorie Sighișoara oferă multe lucruri interesante de descoperit chiar și sighișorenilor.

Muzeul de Istorie Sighișoara deține următoarele categorii de colecții: arheologie (preistorie, daco-romană, migrații, medievală), farmacie și instrumentar medical, artă, mobilier, arta decorativă, instrumente muzicale, obiecte și unelte de breaslă, orologerie, etnografie: mobilier, unelte de uz gospodăresc, textile, ceramică, icoane pe lemn și pe sticlă; arme albe și arme de foc, numismatică.

 

GRATUITATE LA TRANSPORTUL ÎN COMUN, PE TOT PARCURSUL ANULUI CALENDARISTIC, PENTRU ELEVII DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR SIGHIȘOREAN

Primarul municipiului Sighișoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, a inițiat un proiect de hotărâre privind acordarea gratuității la serviciul public de transport rutier pe tot parcursul anului calendaristic pentru elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat, cu domiciliul în municipiul Sighișoara.

Elevii vor beneficia în mod gratuit de transport pe orice linie operată de SC ATT SA pe baza carnetului de  elev vizat, pe parcursul întregului an calendaristic, inclusiv pe perioada vacanței.

Proiectul de hotărâre va fi introdus în dezbatere publică și ulterior va fi introdusă pe ordinea de zi a ședinței Consiliului local Sighișoara pentru aprobare.

“Fiecare copil din Sighișoara va beneficia de această gratuitate. Este o perioadă dificilă în care trebuie să sprijinim familiile din municipiu, facilitând accesul tuturor elevilor la educație, unul dintre scopurile urmărite fiind și prevenirea și reducerea absenteismului și abandonului școlar. Prin proiectul pe care l-am inițiat, elevii vor beneficia de gratuitate la transport, se vor subvenționa 100% din costuri, 50% din bugetul local și 50% din bugetul Ministerului Educației și Cercetării”.

Lasă un comentariu