APEL PUBLIC ADRESAT PREȘEDINTELUI KLAUS IOHANNIS, PREMIERULUI LUDOVIC ORBAN, PARLAMENTULUI ROMÂNIEI - 28 IUNIE, ZIUA ZIARISTULUI ROMÂN!

Distribuie pe:

Această zi are un tragism incomensurabil în destinul ziaristicii românești, această zi a însemnat sfârșitul celui mai mare ziarist român, Mihai Eminescu, scoaterea sa forțată de la ziarul Timpul, decredibilizarea prin diagnostice false, contestate și denunțate ulterior de savanți în medicină. Așadar, declararea acestei zile, Ziua Ziaristului Român.... ar fi reabilitarea civică și morală a Voievodului Limbii și Culturii Române, Mihai Eminescu. Cultura ziaristicii românești, modelul eminescian de ziarist... au nevoie de această zi în Calendarul laic românesc, avem nevoie de această aureolă... de această identitate cu virtutea morală a celui sacrificat pe Golgota ziaristicii! Mihai Eminescu este Voievodul Ziaristicii Românești, redați, domnilor parlamentari și oficiali români, această zi patrimoniului spiritual național, refaceți corola sfărâmată a acestui tragic român... născut pentru a da plenitudine și cardinalitate spiritului uman! Mihai Eminescu a sanctificat modelul ziaristului absolut, prețul a fost însăși viața sa! Domnilor parlamentari și oficiali ai politicii prezente, arătați sentimentele domniilor voastre în fața acestui sacrificiu, redați liniștea unui suflet care a murit cu sufletul rănit de semenii și frații săi...!

Nu-i sângerați și moartea...! Aveți datoria și misiunea de a înfăptui sacralitatea acestei zile și de a îndepărta de pe memoria postumă a lui Mihai Eminescu... negrul abis al nedreptății, greu de dus chiar și de un spirit fără viață...!

LAURIAN STĂNCHESCU, scriitor și jurnalist, președintele Asociației Culturale Carpații Mihai Eminescu

(Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România)

Lasă un comentariu