EVALUAREA NAȚIONALĂ 2020 - REZULTATELE ÎNAINTE DE CONTESTAȚII - NOUĂ CANDIDAȚI AU ÎNCHEIAT EXAMENUL CU MEDIA GENERALĂ 10

Distribuie pe:

Rezultatele înregistrate la Evaluarea Națională ale absolvenților clasei a VIII-a (înainte de contestații), sesiunea 2-27 iunie 2020, au fost centralizate de Inspectoratul Școlar Județean Mureș. Astfel, în județul Mureș, 3.111 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 70,38%. Nouă candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 3.319 candidați (74,79%), iar 86 candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică, 2.832 de candidați (64%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 52 de candidați au obținut nota 10 (zece).

La limba și literatura maternă, 1.381 de candidați au obținut note mai mari sau egale cu 5, iar 44 de candidați au obținut nota 10 (zece) la limba maghiară și 1 candidat a obținut nota 10 (zece) la limba germană.

Contestațiile au fost depuse în 22 și 23 iunie, rezultatele finale urmând să fie afișate sâmbătă, 27 iunie, aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Mureș. Domnia sa adăuga: “În acest context, precizăm că rezultatele elevilor s-au publicat prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Practic, este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, când notele/rezultatele candidaților sunt afișate în acest format. Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, va fi afișată după finalizarea contestațiilor”. 

Lasă un comentariu