NE-AM INTERESAT PENTRU DUMNEAVOASTRĂ! S-A APROBAT PROCEDURA DE APLICARE A VIZEI ANUALEA AUTORIZAȚIEI DE MEDIU ȘI AUTORIZAȚIEI INTEGRATE DE MEDIU

Distribuie pe:

În cursul acestei luni a fost publicat, în Monitorul Oficial nr. 495/11.06.2020, Ordinul MMAP nr. 1.150/27.05.2020 privind aprobarea Procedurii de aplicare a vizei anuale a autorizației de mediu și autorizației integrate de mediu. Actul normativ intră în vigoare în termen de 30 de zile de la publicare.

Obținerea vizei anuale este obligatorie atât pentru autorizațiile de mediu și pentru autorizațiile integrate de mediu emise înainte de intrarea în vigoare a ordinului, cât și pentru cele emise după intrarea acestuia în vigoare.

Aplicarea vizei anuale are drept scop confirmarea faptului că titularul desfășoară activitatea în aceleași condiții pentru care a fost emisă autorizația de mediu sau autorizația integrată de mediu și că nu au intervenit modificări care să afecteze condițiile stabilite prin actele de reglementare.

Titularul activității trebuie să solicite aplicarea vizei anuale în termen de maximum 90 de zile și de minimum 60 de zile înainte de ziua și luna corespunzătoare zilei și lunii în care a fost emisă autorizația pe care acesta o deține. Termenul de 60 de zile se va calcula în funcție de ziua și luna în care a fost emisă autorizația inițial, în situația în care autorizația pe care acesta o deține a fost revizuită, informează Agenția de Protecția Mediului (APM) Mureș.

Informații referitoare la procedura de aplicare a vizei anuale și formularele necesare se pot găsi accesând site-ul agenției http://apmms.anpm.ro, preciza ing. Dănuț ȘTEFĂNESCU, director executiv APM Mureș.

Lasă un comentariu