PENTRU ELEVII CU CERINȚE EDUCAȚIONALE SPECIALE DIN ȘCOLILE SPECIALE ȘI CELE DE MASĂ, LOCURI DISTINCTE ÎN UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT

Distribuie pe:

Recent, în contextul parteneriatului dintre Ministerul Educației și Cercetării și Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA), Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, a emis ordinul care reglementează acordarea locurilor distincte pentru elevii cu cerințe educaționale speciale (CES) din școlile speciale și de masă, peste numărul de locuri din unitățile respective de învățământ. Repartizarea candidaților va fi făcută de Comisia de admitere județeană.

Elevii cu CES din învățământul special și de masă, care au absolvit clasa a VIII-a, au la dispoziție locuri distinct alocate. Cererile de înscriere se depun în perioada 30 iunie - 5 iulie, la Comisia de admitere județeană, urmând ca repartizarea acestor candidați pe locurile distinct alocate să fie făcută în 6 iulie. Elevii cu cerințe educaționale speciale pot participa, totodată, și la etapa de repartizare computerizată din 10 iulie. De asemenea, elevii cu CES din învățământul special și de masă, absolvenți ai claselor a VIII-a, se pot înscrie la etapa a doua de repartizare pe locurile distinct alocate, în perioada 30 iulie - 3 august.

Elevii cu CES, care din anumite motive nu au avut posibilitatea să participe la examen și care au dorit să susțină probele în perioada 22-26 iunie, au avut posibilitatea să se înscrie (în baza certificatului de orientare școlară și profesională a elevului) la etapa specială de Evaluare Națională, în conformitate cu prevederile legale.

Detalii privind înscrierea pot fi obținute la unitățile de învățământ și inspectoratul școlar, informează Ministerul Educației și Cercetării.

Lasă un comentariu