“EMOȚIILE PRIMĂVERII” CONCURS REGIONAL DE CREAȚIE LITERAR-ARTISTICĂ

Distribuie pe:

Concursul Regional de creație literar-artistică “Emoțiile Primăverii”, ediția a XI-a 2020, cuprins în CAER 1202, dedicat elevilor de clasele a V-a, a VI-a, și-a continuat activitatea într-un cerc restrâns, datorită situației nefericite la nivel național.

Competiția valorifică interesul elevilor pentru utilizarea unor metode active, care pot contribui la dezvoltarea capacității de comunicare, de manifestare a spiritului critic, tolerant, deschis și creativ. Elevii participanți de la Școala Gimnazială “Sfântu Gheorghe” din Sângeorgiu de Mureș au fost premiați de coordonatoarea concursului, profesor Gabriela Buta.

La sfârșitul săptămânii trecute, în fața școlii, elevii au primit diplomele binemeritate, creion mecanic și caiete.

Revista concursului cuprinde 59 de pagini cu lucrări deosebite, având ca temă primăvara: “O zi de primăvară” - Vadadi Delia; “Ghiocelul și rândunica” - Vuță Dragoș Mihai; “Frumusețile Primăverii” - Somodi Ianis, “Emoțiile Primăverii” - Andreas Candale; “Anotimpurile”, versuri - Muica Vlad, “E Primăvară!” - Dumitru Laura, elevi în clasa a V-a; Stoica Robert, a V-a B, “Pădurea Primăvara”; Máté Dalma Noémi, a VI-a D; “Chemarea primăverii”, versuri - Vaida Alexandra; “Primăvara a venit!”, Uleșan Melania, Gherman Klara, Meruția Maria, Szabo Zoltan Cristian; Bora Darius, a VI-a, Gimnaziul “Dacia”, Târgu-Mureș și mulți alți elevi, care ne-au dat o lecție de creație imaginară. Chiar dacă n-au fost în mijlocul naturii în cele mai frumoase momente ale ei, lunile aprilie-mai, acești elevi ne-au impresionat prin puterea și frumusețea lor lăuntrică. Fereastra sufletului lor a emanat o lumină pură și sinceră care a lăsat urme pe foaie și va fi dovadă peste ani. Imaginația și cultura literaturii române nu poate fi zăvorâtă.

 

Lasă un comentariu