EXAMENUL DE BACALAUREAT (SESIUNEA IUNIE - IULIE 2020) PROBA SCRISĂ LA LIMBA ȘI LITERATURA MATERNĂ

Distribuie pe:

Absolvenții clasei a XII-a, care au studiat într-o limbă a minorităților naționale (maghiară sau germană) au susținut proba scrisă la disciplina Limba și literatura maternă. La nivel național, au fost prezenți 134.831 de candidați, în timp ce 3.643 de candidați au absentat, iar în județul Mureș au fost prezenți 1.039 candidați - 999 la limba maghiară și 40 candidați la limba germană. Nu s-au prezentat la examen 21 candidați. Niciunul dintre candidați nu a avut temperatura peste maximul admis, aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Domnia sa adăuga: “Conform calendarului examenului, ieri, 24 iunie, a avut loc proba obligatorie a profilului, iar astăzi, 25 iunie, este programată proba la alegere a profilului și a specializării.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în 30 iunie (în intervalul orar 16-19) și în 1 iulie (în intervalul orar 8-12). Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie”.

Pe durata probelor scrise, pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități, Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800/80.11.00. Numărul este disponibil în perioada 22-25 iunie, între orele 8-16.

Lasă un comentariu