TITULARIZĂRILE SE REIAU LA FINALUL STĂRII DE ALERTĂ, EXAMENELE PENTRU DEFINITIVAT, ÎN IULIE

Distribuie pe:

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a declarat marți că examenele de titularizare vor fi reluate la finalul stării de alertă, însă cele pentru definitivat vor avea loc în luna iulie.

“Examenul de titularizare a fost suspendat până la momentul încetării stării de alertă. Cadrul legal impunea Ministerului Educației să ia această măsură.

După cum bine se știe, prin Legea 55 a fost introdus de grupul parlamentar PSD un articol, articolul 27 alineatul 3, prin care s-a impus autorității publice sau instituției publice să nu mai poată organiza niciun fel de concurs. Asta a însemnat să suspendăm acest examen de titularizare pentru profesori și imediat ce va înceta starea de alertă și vom avea posibilitatea susținerii acestui examen, o să îl susținem. Aș vrea însă să spun cadrelor didactice că examenul pentru definitivare în învățământ rămâne valabil și se va susține în data de 22 iulie. Este important, profesorii trebuie să știe că vom continua cu examenul pentru definitivat și examenele pentru gradele didactice”, a declarat Monica Anisie.

 

DISCUȚII DESPRE PACTUL PRIVIND MIGRAȚIA ȘI ADERAREA LA SPAȚIUL SCHENGEN

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a avut o discuție, marți, în sistem videoconferință, cu comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, despre viitorul Pact privind migrația și azilul și despre aderarea României la spațiul Schengen, informează MAI.

Principala temă a fost viitorul Pact privind migrația și azilul, document programatic pe care Comisia Europeană intenționează să-l lanseze în perioada următoare, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Ministrul român a salutat intenția Comisiei Europene de a relansa discuțiile în domeniul migrației și azilului, domeniu extrem de important pentru toate statele membre și pentru Uniune, în ansamblul său. De asemenea, a prezentat aspectele de interes pentru țara noastră, subliniind obiectivul major al României pentru aderarea la spațiul Schengen, în condițiile în care țara noastră îndeplinește toate criteriile de aderare încă de acum 11 ani. Mai mult, a fost subliniat faptul că polițiștii de frontieră de la granițele interne cu Bulgaria și Ungaria ar fi mult mai folositori la frontierele externe ale Uniunii Europene sau în sprijinul misiunilor Frontex.

În acest context, Vela a amintit participarea substanțială a Ministerului Afacerilor Interne la protejarea frontierei externe a Uniunii Europene și la operațiunile comune de combatere a migrației ilegale și a activităților infracționale conexe.

În final, cei doi demnitari au convenit continuarea discuțiilor cu ocazia unei vizite oficiale pe care comisarul european o va efectua la București.

Lasă un comentariu