STUDIU REALIZAT DE HAPPYRECRUITER - TINERII PREFERĂ SĂ AIBĂ PRIMUL INTERVIU CU UN ASISTENT VIRTUAL

Distribuie pe:

Pentru prima generație de absolvenți, fără robă, tocă și festivismul sfârșitului studiilor, viitorul este în online. Un studiu realizat de HappyRecruiter.com arată că studenții și proaspăt absolvenții se axează pe a dobândi experiență, consideră social media ca fiind o sursă importantă pentru oportunități noi de carieră, unde petrec peste 3 ore/zi și preferă un prim interviu cu un asistent virtual. HappyRecruiter este un Ecosistem Digital de Recrutare, care oferă echipelor de recrutare capacitate, capabilitate și instrumentele pentru a selecta, filtra și gestiona cu succes candidații, folosind-o pe Dora, asistentul virtual în mediile în care aceștia sunt disponibili, respectiv Facebook, Messenger și Instagram.

La studiu, realizat la sfârșitul lunii trecute, au participat 2.278 de tineri - studenți sau absolvenți. În cel mai recent studiu al HappyRecruiter.com, Dora, asistentul virtual de recrutare, a intervievat tineri studenți și absolvenți aflați în căutarea primelor oportunități de carieră, spunea Călin Ștefănescu, CEO Happyrecruiter.com. Domnia sa adăuga că, în contextul distanțării, interacțiunea recrutor-candidat s-a transformat rapid în interacțiune online. Și totuși, doar 41% dintre respondenți găsesc video-interviurile ca fiind confortabile, în timp ce restul respondenților simt o presiune suplimentară, atât de ordin emoțional (o interacțiune mai puțin obișnuită), cât și de ordin logistic sau tehnic în derularea interviurilor cu angajatorii prin astfel de canale.

Candidații, însă, preferă majoritar o interacțiune cu oportunitățile de joburi și cu angajatorii direct în social media. Explicația vine atât din confortul unei astfel de interacțiuni, într-un mediu cunoscut (aplicații de mesagerie), cât și din viteza interacțiunii, facilitatea utilizării și accesul fără limite impuse de timp sau nevoia de deplasare.

Peste jumătate dintre respondenții la studiu declară că ar prefera să aibă primul interviu cu un asistent virtual, din rațiuni precum - absența bias-urilor, viteza interacțiunii, confort emoțional, posibilitatea de a formula și reformula răspunsuri fără presiune.

Respondenții care declară că ar prefera mai degrabă interacțiunea telefonică motivează alegerea prin posibilitatea de purta o conversație naturală, în care să poată clarifica detalii sau să negocieze anumite părți ale colaborării viitoare.

Totuși, în contextul presiunii extraordinare asupra oamenilor din HR, aflați în această perioadă în poziția de a avea mai mulți aplicanți decât înainte, experiența procesului de aplicare ar putea fi afectată, în sensul scăderii vitezei de răspuns sau interacțiune.

Tinerii care au răspuns își fac/au făcut studiile în domenii diverse.

Lasă un comentariu