“CÂND VOM DEPUNE MOȚIUNEA DE CENZURĂ, VOM AVEA O ALTERNATIVĂ LA GUVERNARE”

Distribuie pe:

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, recent, că în momentul în care PSD va depune moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Orban, partidul său va avea o alternativă la guvernare, dar a evitat să spună cine va fi propunerea de premier.

Întrebat, într-o emisiune a TVR, dacă el va fi propunerea de premier în situația în care partidul o va cere, Marcel Ciolacu a spus că vor fi discuții în interiorul formațiunii sale.

“O să discutăm în interior. (...) Haideți să depunem moțiunea - am anunțat că o depunem, e o certitudine, indiferent ce spun anumiți colegi sau analiști, că sunt eu înțeles -, asta e treaba opoziției, să depună moțiune de cenzură. (...) Categoric, în momentul în care va trece moțiunea, PSD va avea o alternativă și un program economic, pe termen scurt, până la alegeri, coerent și explicat atât președintelui, cât și românilor”, a afirmat liderul social-democrat.

El a adăugat că Guvernul Ludovic Orban nu mai are credibilitate și că ar fi fost potrivit, pe timpul pandemiei de coronavirus, un guvern de uniune națională.

“Am mers la președinte și am propus un guvern de uniune națională. Părerea mea e că era cea mai bună soluție, la acel moment, pe o perioadă limitată, toate forțele politice să-și asume această pandemie, epidemie și toate eforturile. Credibilitatea ar fi fost cu totul alta; toată lumea trăgea în aceeași direcție și chiar îi ofeream un confort președintelui. (...) Marea problemă a guvernului în acest moment (...) e că nu mai are niciun fel de credibilitate”, a susținut Marcel Ciolacu.

 

MEC ASIGURĂ FIECĂRUI ELEV SAU CADRU DIDACTIC, LA CERERE, UN LAPTOP SAU O TABLETĂ

Senatul a adoptat, în calitate de for decizional, propunerea legislativă prin care Ministerul Educației asigură fiecărui elev sau cadru didactic, la cerere, un laptop sau o tabletă, conectate la internet.

În favoarea propunerii legislative au votat 103 senatori și 26 s-au abținut.

“Ministerul Educației și Cercetării asigură elevilor și profesorilor infrastructura necesară constând în dispozitive și acces la internet pentru accesarea Bibliotecii Școlare Virtuale, Platformei școlare de e-learning și a altor platforme educaționale agreate și (...) asigură, la cerere, fiecărui cadru didactic și fiecărui elev un dispozitiv laptop sau tabletă, conectat la internet pentru a putea participa la activitățile de e-learning”, prevede actul normativ amendat de Senat.

Propunerea legislativă, inițiată de un grup de parlamentari PSD, modifică Legea Educației Naționale 1/2011 astfel încât “procesul educațional să se poată desfășura și online”.

“Votul dat astăzi de colegii senatori este istoric, pentru că marchează un pas uriaș pe care statul român îl face în direcția asigurării soluțiilor digitale pentru fiecare copil care primește bursă socială și pentru fiecare dascăl din România. Criza generată de pandemia de coronavirus a adus modificări uriașe procesului de predare-învățare, modificări pe care nu le putem ignora ca decidenți și datoria noastră, ca legiuitori, este să nu lăsăm niciun copil în afara procesului educațional. (...) Aștept promulgarea urgentă a legii de către președintele țării și voi urmări aplicarea ei, atât acum, în acest an de criză, dar și în anii care vor urma. Este clar că pregătirea directă, la clasă, va fi tot mai mult completată de componenta educațională digitală”, a afirmat deputatul PSD Roxana Mînzatu, inițiatoare a legii.

Deputatul PSD a criticat votul de abținere al parlamentarilor PNL, atât la Camera Deputaților, cât și la Senat.

Lasă un comentariu