ȘI ÎN JUDEȚUL MUREȘ, ZIUA INTERNAȚIONALĂ ÎMPOTRIVA CONSUMULUI ȘI TRAFICULUI ILICIT DE DROGURI

Distribuie pe:

Agenția Națională Antidrog (ANA) a lansat, anul acesta, un concurs de fotografie tematică, subsumat campaniei naționale media de prevenire a consumului de noi substanțe psihoactive “FII LIBER!”. S-a dorit, astfel, marcarea, la nivel național, a “Zilei Internaționale împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri - 26 iunie 2020”. Prin derularea campaniei “FII LIBER!”, Agenția Națională Antidrog își propune informarea, educarea și conștientizarea elevilor și studenților în legătură cu efectele și riscurile consumului de substanțe noi psihoactive, în vederea neînceperii și/sau evitării trecerii de la consumul ocazional sau recreațional, la consumul regulat la nivelul populației generale, precum și crearea unei rețele de suport comunitar, formate din cadre didactice, voluntari ANA, părinți și specialiști din cadrul instituțiilor publice sau organizațiilor neguvernamentale partenere.

În contextul actual, al pandemiei COVID-19, pentru a preveni răspândirea virusului și pentru a respecta măsurile de asigurare a distanțării sociale, concursul se va derula în mediul online, pe rețelele de socializare Facebook și Instagram, aflăm de la Ion Aleodor Roman - coordonator al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș. Domnia sa adăuga și că fotografiile vor conține imagini de promovare a alternativelor de viață sănătoasă, sport, natură, activități alături de prieteni și familie etc. Imaginile vor transmite mesaje pozitive și vor fi realizate special pentru acest eveniment, având ca element de individualizare, în conținutul lor, ca text scris, mesajul “Fii liber”. Vor fi premiate cele mai reprezentative trei fotografii, respectiv: premiul I - bicicletă, premiul al II-lea - trotinetă și premiul al III-lea - căști wireless, fiind acordate, totodată, și materiale promoționale ale campaniei.

La finalul concursului se va realiza un colaj cu lucrările reprezentative, care va fi promovat pe paginile de Facebook ale Agenției Naționale Antidrog, respectiv, ale Centrelor de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog județene, după obținerea acordului de utilizare a fotografiilor.

Conform organizatorilor, competiția se va desfășura până în 27 iulie, ora 10, iar jurizarea va avea loc în perioada 28-31 iulie. În 3 august va fi postată (pe site-ul ANA (www.ana.gov.ro) și pe paginile de Facebook și Instagram), lista câștigătorilor, urmând ca în perioada imediat următoare să se organizeze premierea, preciza Ion Aleodor Roman.

Lasă un comentariu