CINE-I OM ȘI CINE-I CÂINE...

Distribuie pe:

Când a început pandemia de coronavirus, în multe părți ale lumii a existat o adevărată cursă pentru adopțiile de câini. Din Statele Unite până în Belgia, din Regatul Unit până în Franța, numărul de persoane care s-au prezentat la asociațiile ce ofereau spre adopție prieteni patrupezi a crescut considerabil.

Însă iubirea nu a durat, mulți câini fiind aduși înapoi la finalul perioadei de izolare de către cei care i-au luat pentru a face față mai ușor singurătății.

Mulți dintre cei care apelează la acest gest au invocat motive de natură economică, susținând că nu mai pot avea grijă de câine din cauza crizei provocate de pandemie.

“Pentru fiecare cerere de adopție care ne vine, avem cel puțin 30 de solicitări din partea persoanelor care doresc să renunțe la prietenul patruped. Este ca și cum nu am avut adopții deloc.

Majoritatea câinilor au fost aduși înapoi și mai sunt și alții noi. Unul dintre cele mai triste lucruri este să vezi un câine lăsat aici, care plânge în timp ce se uită după stăpânul lui temporar”, afirmă dr. Sharon Maoz, administratorul Let Animals Live, din Israel, pentru La Stampa, citat de adevarul.ro. 

Lasă un comentariu