PRINȚESA DIN VIAȚA TÂRGUMUREȘENCEI BERNADETTE SZÖCS!

Distribuie pe:

Campioana europeană la tenis de masă, târgumureșeanca Bernadette Szöcs, are o cățelușă primită cadou de la fratele său, după ce a devenit cea mai bună jucătoare de tenis de masă din Europa, la juniori, în condițiile în care a plecat la concurs accidentată și fără să facă vreun antrenament. Pentru Bernadette Szöcs, perioada Pandemiei a avut și părțile ei bune! Pentru că mai tot timpul este plecată în străinătate, Berni a profitat din plin de lunile în care a fost nevoită să stea la Târgu-Mureș, din cauza restricțiilor impuse de Coronavirus. Sportiva și-a petrecut timpul împreună cu familia și cu Princess, cățelușa sa de 10 ani, pe care o iubește foarte mult și pe care a primit-o cadou de la fratele ei. Patrupedul a apărut în viața Bernadettei exact când aceasta a devenit campioană europeană la juniori, atunci când nimeni nu se aștepta. „Părinții și fratele meu mi-au promis că dacă ies campioană europeană îmi vor cumpăra unul. A fost foarte greu, nu ne așteptam să câștig, deoarece înainte de Campionatul European am fost accidentată două luni. Nu am pus mâna pe paletă în toată acea perioadă, dar am fost foarte motivată să câștig și am ieșit campioană europeană", a declarat Bernadette Szöcs, dublă campioană europeană cu echipa României la tenis de masă. Berni povestește și legătura care există între numele cățelușei și momentul în care ea a ieșit numărul 1 în Europa la tenis de masă. „I-am dat numele Princess, deoarece când am ieșit campioană europeană, cei de la Federația Internațională au spus că sunt Nouă Prințesă a Europei", a completat Bernie Szöcs.

 

OLTENII AU RELANSAT LUPTA LA TITLU!

U Craiova a reușit să câștige pe terenul CFR-ului, 3-2, la ultima etapă din turul playoff-ului Ligii 1 la fotbal, și să relanseze lupta la titlu în Liga 1. După acest succes, oltenii s-au apropiat la un singur punct de liderul CFR. Campionii sunt lideri, cu 36 de puncte, în timp ce trupa din Bănie are 35 de puncte și mai sunt de jucat cinci etape până la finalul sezonului.

 

AU CÂȘTIGAT ÎN GRUIA, DAR LA CRAIOVA NU E TOTUL LAPTE ȘI MIERE!

Alexandru Cicâldău este unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai Craiovei în acest sezon. Golul victoriei marcat în Gruia a reprezentat reușita cu numărul 11 pentru mijlocaș în acest sezon, reușită care i-a apropiat pe olteni la doar un punct de liderul CFR Cluj. Meciul împotriva campioanei României nu a fost deloc unul simplu pentru echipa lui Cristiano Bergodi. Deși a condus cu scorul de 2-0, U Craiova s-a văzut egalată în minutul 70. În ciuda acestui lucru, alb-albaștrii au luptat până la final și au dat lovitura în minutul 88 prin Alexandru Cicâldău. „De la 2-0 au început să vină peste noi, dar suntem fericiți pentru cele trei puncte. Este bine, dar trebuie să vizionăm meciul, pentru că nu putem permite în play-off când avem 2-0 să fim egalați. Ne-a așteptat o depalsare grea, se termina tot dacă pierdeam, dar CFR încă e pe primul loc. Bergodi ne-a spus la pauză să ne facem jocul și să fim concentrați. Suntem la mâna noastră, dacă vom câștiga toate meciurile, dar mai sunt cinci etape. Ar fi ceva senzațional pentru această echipă să câștige titlul. Ne bucurăm, am marcat trei goluri, nu știu dacă echipele europene au reușit asemenea performanțe", a declarat Alexandru Cicâldău la finalul meciului CFR Cluj - U Craiova, scor 2-3.

O ADVERSARĂ A ROMÂNIEI DIN LIGA NAȚIUNILOR ȘI-A SCHIMBAT SELECȚIONERUL

Englezul Ian Baraclough a fost numit în funcția de selecționer al echipei de fotbal a Irlandei de Nord, adversara României din Liga Națiunilor, în locul lui Michael O'Neill, numit managerul formației Stoke City, în noiembrie, informează AFP. Ian Baraclough, în vârstă de 49 de ani, ocupa postul de antrenor al echipei de tineret. El a mai antrenat în Anglia (Scunthorpe, D2), Irlanda (Sligo) și Scoția (Motherwell), după o carieră de jucător în Anglia, la echipe precum Leicester, Wigan, Queens Park Rangers. Primul său meci la cârma Irlandei de Nord va avea loc pe 4 septembrie, în România, urmând ca pe 7 septembrie să joace acasă cu Norvegia. Irlanda de Nord se află în grupă cu Norvegia, România și Austria, în Liga Națiunilor 2020-2021. Federația de fotbal din Irlanda de Nord a anunțat în luna aprilie despărțirea de selecționerul Michael O'Neill, după ce playoff-ul pentru calificarea la EURO 2020 a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

 

SPECTATORII, REPRIMIȚI PE STADIOANE, ÎN PLINĂ PANDEMIE DE CORONAVIRUS

Primăria Rio de Janeiro autorizează spectatori la meciuri din campionatul de fotbal al statului Rio, începând din 10 iulie, la o capacitate de o treime a fiecărui stadion. Spectatorii sunt repartizați în tribune, astfel încât unei persoane să-i revină o suprafață de patru metri pătrați. Începând de la 1 august, stadioanele urmează să fie autorizate să se umple la două treimi din capacitate, iar din 16 august nu vor mai fi impuse restricții. Brazilia va putea produce până la 100 de milioane de doze ale unui eventual vaccin împotriva SARS Cov-2, la care lucrează Universitatea Oxford împreună cu grupul farmaceutic AstraZeneca. Un contract în valoare de 127 de milioane de dolari a fost încheiat în acest sens.

Acest vaccin experimental este unul dintre cele mai promițătoare dintre zecile de vaccinuri aflate în curs de elaborare în lume.

 

MESAJE SOCIALE PE ECHIPAMENTE

Chris Paul, component al echipei Oklahoma City Thunder și președintele asociației baschetbaliștilor din NBA, a declarat pentru ESPN că sindicatul sportivilor și liga colaborează pentru a le permite jucătorilor să poarte echipamente cu mesaje sociale sau caritabile pe spate, în locul numelor lor, la reluarea sezonului. Mesajele personalizate sunt doar o parte a mesajelor pe care sportivii intenționează să le prezinte până la finalul sezonului. Astfel, pe spatele tricourilor baschetbaliștilor s-ar putea afla, în locul numelor, mesaje ca „Black Lives Matter" și „I Can't Breathe". „Încercăm să atragem în continuare atenția asupra problemelor de inechitate socială. Oamenii spun că problema dreptății sociale va fi uitată de toți la Orlando. Cu aceste tricouri, nu se va uita", a afirmat Chris Paul. El a precizat că a discutat cu mai mulți sportivi, inclusiv cu unii care nu sunt de culoare, și că susțin cu toții ideea echipamentelor cu mesaje. Dacă ideea va fi adoptată, jucătorii nu vor fi obligați să poarte tricouri cu mesaje sociale. Sezonul de NBA se va relua în data de 30 iulie, în Orlando, Florida.

 

S-A DECIS TITLUL ÎN AUSTRIA

FC Salzburg a câștigat, duminică, pentru a 14-a oară, campionatul Austriei la fotbal, a șaptea oară consecutiv. Salzburg a reușit eventul, câștigând în acest sezon și Cupa Austriei. Duminică, FC Salzburg s-a impus cu scorul de 3-0 în fața echipei Hartberg, în playoff-ul campionatului austriac. Salzburg are un avans de 11 puncte față de a doua clasată, LASK Linz, și nu mai poate fi depășită.

Lasă un comentariu