“PNL ȘI ORBAN SE AGAȚĂ DE COTA UNICĂ PENTRU A APĂRA INTERESELE CELOR FOARTE BOGAȚI ȘI PRIVILEGIAȚI”

Distribuie pe:

Liderul Pro România, Victor Ponta, susține că introducerea principiului impozitării progresive este o schimbare necesară după 15 ani de cotă unică, afirmând că premierul Ludovic Orban și PNL “se agață de cota unică pentru a apăra interesele celor foarte bogați și privilegiați, care sunt sponsorii lor actuali”.

“Pro România a susținut încă de la înființare principiul impozitării progresive (operațiunile financiar - bancare, capitalurile, proprietățile suplimentare, salariile și pensiile foarte mari, activitățile economice cu margini excesive de profit) în paralel cu scăderea taxării muncii (scăderea CAS), cu deductibilitatea cheltuielilor pentru sănătate și educație și cu stimularea producției interne! Un sistem modern care se aplică în toate țările occidentale și dezvoltate! O schimbare necesară după 15 ani de cotă unică și având în vedere gravele inegalități sociale și economice pe care pandemia de coronavirus le accentuează în fiecare zi!”, a scris ieri pe Facebook Victor Ponta.

Ponta a criticat faptul că premierul susține în continuare cota unică.

“Orban&Co susțin un sistem fiscal care se aplică în Rusia pentru ca «stăpânii» PNL să îi lase să facă orice în România cât timp nu se ating de banii lor”, a adăugat liderul Pro România.

El a susținut că, “fără o impozitare progresivă, România nu va putea să aibă resurse financiare pentru relansarea economică, pentru dezvoltarea infrastructurii, a sănătății și educației și pentru sistemul social”.

 

“S-A DECIS SĂ AMÂNĂM MĂSURILE DE RELAXARE DE LA 1 IULIE”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat că, în contextul creșterii numărului de cazuri noi cu COVID-19, Grupul de suport tehnico-științific a decis amânarea măsurilor de relaxare care urmau să fie aplicate de la 1 iulie.

“Astăzi (luni - n.r) a avut loc întâlnirea acestui grup (Grupul de suport tehnico-științific - n.r.). S-a evaluat tot ceea ce a însemnat cele două săptămâni. Au fost două săptămâni în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, două săptămâni în care au crescut cazurile în terapie intensivă, a crescut numărul de decese și recomandările specialiștilor din Grupul tehnic sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le avem pentru 1 iulie, urmărind zilnic și săptămâna care urmează evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor de terapie intensivă, evoluția deceselor, precum și respectarea normelor de precauție, reguli de igienă, distanțarea fizică. (...) Suntem într-un moment în care gestionăm un număr de cazuri crescut și s-a decis, la nivelul grupului tehnic, să amânăm cea de-a patra măsură de relaxare”, a declarat Nelu Tătaru.

 

Lasă un comentariu