PREMIILE CONCURSULUI NAȚIONAL “MESAJUL MEU ANTIDROG”

Distribuie pe:

Concursul național “Mesajul meu antidrog” reprezintă un proiect sustenabil de tradiție al Agenției Naționale Antidrog și un exemplu de bune practici în domeniul cooperării cu instituțiile reprezentative din mediul școlar. “Dorința a fost ca și în acest an să se dea continuitate acestui demers preventiv, care își propune a conferi adolescenților încadrați într-o formă de învățământ o alternativă la consumul de droguri”, spunea Ion Aleodor Roman - coordonator al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș. Secțiunile ediției de anul acesta, la care elevii au transmis lucrări, au fost: arte vizuale - pictură; arte vizuale - fotografie și spot video.

Competiția, aflată la ediția a XVII-a, a fost implementată în județul Mureș de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș, în colaborare cu Casa de Cultură a Studenților Târgu-Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Recent, cu prilejul marcării Zilei Internaționale Împotriva Consumului și Traficului de Droguri, a avut loc festivitatea de premiere pentru faza județeană a competiției. Evenimentul a avut loc la sediul Casei de Cultură a Studenților din Târgu-Mureș, instituție care a oferit și premiile.

La Secțiunea arte vizuale - pictură, gimnaziu, pe locul I s-a aflat Gherendi Miriam, clasa a VIII-a A, Școala Gimnazială “Dr. Bernády György”, Târgu-Mureș; Secțiunea arte vizuale - pictură, liceu: Locul I - Cherecheș Diana, clasa a IX-a B; Secțiunea arte vizuale - fotografie, liceu: Locul I - Matei Maria, clasa a IX-a B; Secțiunea spot video, liceu: Locul I - Cîmpean Denisa, clasa a IX-a B, elevi la Colegiul Național Pedagogic “Mihai Eminescu” din Târgu-Mureș. Lucrările declarate câștigătoare participă în acest moment la jurizarea națională, cele mai bune dintre ele urmând să fie premiate de Agenția Națională Antidrog.

Cu acest prilej a fost promovat și concursul de fotografie tematică, lansat de Agenția Națională Antidrog, subsumat campaniei naționale media de prevenire a consumului noi substanțe psihoactive “FII LIBER!”, preciza Ion Aleodor Roman.

               

Lasă un comentariu