SFÂNTA MARE MUCENIȚĂ MARINA

Distribuie pe:

Anul 2020 a fost declarat, de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, “Anul omagial al pastorației părinților și copiilor” în întreaga Patriarhie.

Un model pe care îl vom aminti este și Sf. Mare Muceniță Marina. Născută în Antiohia Pisidiei, într-o familie înstărită, dar departe de Dumnezeu, rămâne orfană de mamă, încă de mică, și este crescută de o doică a tatălui său.

Începând cu vârsta de 12 ani, primește și aude cuvântul Evangheliei Domnului Iisus Hristos, fiind marcată de aceste învățături nemaiauzite de ea până atunci. Ne putem da seama de aici de ce este importantă învățătura creștină, pentru copil, a o deprinde încă din copilărie. Și când ne gândim astăzi cu câtă ardoare se dorește de către unii scoaterea religiei din școli, știu ei de ce doresc astfel de lucruri. Un copil fără rădăcini solide într-o viață morală, este cel mai ușor de dus de “nas”, atunci când este pus în fața vieții, de aceea, părinți, luptați până la sânge pentru curăția sufletului copiilor dumneavoastră!

Auzind de pătimirile mucenicilor pentru Hristos, și ea dorea același lucru, deși încă nu era botezată creștinește, negăsind niciun preot care să o poată boteza. Datorită frumuseții ei trupești, a suferit cele mai cumplite chinuri, chiar și disprețul tatălui ei, dar datorită frumuseții ei sufletești a câștigat Raiul. După nenumărate chinuri, pe care le puteți afla din sinaxarul sfintei, își dă sufletul în mâna Domnului, într-o zi de 17 iulie, zi în care sufletul ei a fost scris în calendarul Bisericii noastre.

Pentru noi, cei de azi, este cunoscută ca și protectoarea femeilor însărcinate, a copiilor născuți și nenăscuți, dar și a pruncilor adormiți, prea devreme, spre viața veșnică. Ținând cont de toate acestea, vă îndemn pe toate femeile care doriți a deveni mame, rugați-vă înaintea Sfintei Marina, pentru ajutor, pentru cele care ați trecut prin păcatul avortului, luați Acatistul Sfintei Marina, ca și canon, prin care să o rugați pe sfânta să fie mijlocitoare înaintea scaunului de judecată, pentru sufletul dumneavoastră, iar pentru mamele care v-ați pierdut pruncii din voia lui Dumnezeu, spunem noi prea devreme, luați-o pe sfânta ca și ajutătoare în trecerea grelei încercări.

Pentru noi, toți, însă, Sf. Mare Muceniță Marina, trebuie să fie un exemplu de trăire adevărată a credinței creștine autentice, chiar dacă vremurile pe care le trăim, azi, ne duc spre alte trăiri, vremelnice, înșelătoare, pierzătoare de suflet de cele mai multe ori.

Lasă un comentariu