“TAKE, IANKE ȘI CADÂR”, DOUĂ REPREZENTAȚII LA TEATRUL DE VARĂ

Distribuie pe:

Pandemia trece, Teatrul rămâne. În momentul de față, sub forma unor spectacole memorabile sub cerul liber. Compania “Liviu Rebreanu” a Teatrului Național Târgu-Mureș vă invită să vă reîntâlniți o parte

din actorii preferați la Teatrul de Vară (Piața Trandafirilor nr. 40) și să vă delectați împreună cu ei la două reprezentații a îndrăgitei comedii “Take, Ianke și Cadâr” de Victor Ion Popa, în regia lui Nicu Mihoc. Evenimentele vor avea loc joi, 9 iulie, de la ora 20.00, respectiv joi, 16 iulie, de la ora 20.00.

Scrisă în 1932, piesa “Take, Ianke și Cadâr”, de Victor Ion Popa, a trecut proba timpului și a devenit unul dintre cele mai populare și mai montate texte interbelice din literatura dramatică română. Povestea celor trei mici negustori - un român, un evreu și un turc - a căror tihnă monotonă e tulburată de o dilemă de ordin personal redefinește relațiile interetnice și, în profunzime, cele interumane. Pe fondul tensiunilor sociale globale provocate de fenomenul migrației și a relațiilor uneori încordate și alimentate politic dintre minoritățile etnice și populația majoritară, “Take, Ianke și Cadâr” formulează întrebări și propune răspunsuri actuale într-o manieră plină de umor, în care slăbiciunile umane sunt tratate cu o ironică indulgență, iar posibilitățile de negociere prin înțelegere reciprocă sunt evidențiate cu o inteligență fină.

Piesa lui Victor Ion Popa va delecta publicul cu prospețimea farmecului său și va oferi un nou reper de umanitate într-o societate care prea des se grăbește să acuze înainte să încerce să înțeleagă și poziția aproapelui său. Dragostea va învinge în cele din urmă? Rămâne de văzut în varianta pro-

pusă de Compania “Liviu Rebreanu” a Teatrului Național Târgu-Mureș.

Din distribuție fac parte actorii Liviu Pancu (Take), Dan Rădulescu (Ianke), Costin Gavază (Cadâr), Cristian Iorga (Ionel), Loredana Dascălu (Ana), Csaba Ciugulitu (Ițic), Cristina Holtzli (Baba Safta) și Ștefan Mura (Gypsy). Regia îi aparține lui Nicu Mihoc, scenografia este realizată de Horațiu Mihaiu, iar regia tehnică este asigurată de Teodora Crăciun.

Biletele pot fi achiziționate online pe site-ul www.biletmaster.ro. Biletele în format fizic vor putea fi cumpărate personal la Casieria de la Sala Mare a Teatrului, de luni până duminică, între orele 10.00 și 13.00, respectiv 18.00 și 20.00. Biletelele vor putea fi achiziționate și începând cu o oră înaintea reprezentațiilor, la fața locului.

Abonamentele stagiunii 2019-2020 rămân valabile și pot fi folosite pentru achiziționarea biletelor la acest spectacol. Precizăm că biletele în format fizic rămase neutilizate pentru spectacolele din luna martie care au fost anulate din cauza stării de urgență vor putea fi schimbate cu bilete la spectacole care se vor juca în luna iulie.

Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani!

Este obligatorie respectarea normelor impuse pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 precum măsurarea temperaturii prin termoscanare, menținerea distanței sociale, purtarea măștii și folosirea soluțiilor dezinfectante puse la dispoziție.

Lasă un comentariu