ÎN PANDEMIE, UN PATRON DIN AMERICA ȘI-A DONAT SALARIUL ANGAJAȚILOR!

Distribuie pe:

Când pandemia de coronavirus a ajuns în Statele Unite ale Americii, în luna martie 2020, Kent Taylor, patronul unui lanț de restaurante - Texas Roadhouse, a sărit imediat în ajutorul angajaților săi, aflați în dificultate.

Taylor, care este și fondatorul lanțului de restaurante pe care îl conduce, a cumpărat mănuși, măști și ochelari de protecție pentru muncitorii din cele peste 600 de restaurante pe care le deține. De asemenea, a creat un fond de solidaritate pentru angajații săi din lanțul de restaurante.

Directorul și-a donat salariul și bonusurile pe un an, ajungând în total la o sumă de aproximativ 800.000 de dolari. Și, chiar dacă afacerea a trecut prin dificultăți din cauza faptului că toate restaurantele sunt închise în timpul pandemiei, Taylor nu le-a tăiat salariile angajaților săi.

“Așa am fost crescut. Am făcut ceea ce am simțit că este corect să fac. Este genul acela de perioadă în care trebuie să perseverezi, să gândești diferit și să ai grijă de cei care îți sunt alături. Trebuie să îi încurajezi și, împreună, să mergem mai departe”, a declarat Kent Taylor pentru revista People, citată de eva.ro.

Acesta a contribuit cu 5 milioane de dolari la un fond de solidaritate, pe care l-a creat în urmă cu 18 ani pentru a-și ajuta angajații în caz de urgențe, printre care plata chiriei sau a ratelor la bănci, ajutor de înmormântare sau cheltuieli medicale.

“Am creat acest fond pentru a-i susține pe oamenii noștri, care au un deces în familie sau au nevoie de bani pentru o operație. Angajații au contribuit cu cât au putut, chiar și cu 10 dolari, pentru a ne ajuta unii pe ceilalți în perioade dificile”, a declarat Taylor.

Omul de afaceri a observat că mulți dintre muncitorii săi apelau la acel cont pentru ajutor, iar fondurile începeau să scadă rapid, ceea ce l-a determinat să doneze 5 milioane de dolari din banii săi.

“Am 64 de ani și le spun copii celor care au sub 55 de ani. Prin urmare, am 70.000 de copii, de care simt că trebuie să am grijă. Îi consider ca făcând parte din familie și vreau să am grijă de familia mea. Așa privesc eu lucrurile”, a conchis Kent despre angajații săi.

În anii 1990, când afacerea sa era la început, Taylor își creștea singur cele două fiice și era nevoit să apeleze la ajutorul financiar al părinților săi, iar pentru o vreme a fost nevoit să se mute împreună cu părinții pentru a face față cheltuielilor.

El speră ca generozitatea sa să îi inspire și pe alți oameni să ajute la rândul lor... (L.P.)

 

Lasă un comentariu