CLASAMENTUL ÎN CARE REAL MADRID ȘI BARCELONA NU EXISTĂ!

Distribuie pe:

La Liga este, fără doar și poate, un campionat dominat de giganții Real Madrid și FC Barcelona. Germanii au analizat campionatul Spaniei și au descoperit modalitatea prin care Athletic Club de Bilbao ar avea șanse mari să devină campioană. Un clasament incredibil, care arată aproape ireal fără Real Madrid și Barcelona, între primele zece clasate. Cum e posibil? În analiza lor, germanii au scos reușitele din acest sezon ale jucătorilor de altă naționalitate decât cea spaniolă. Cu fotbaliști de top din afara Spaniei, precum Lionel Messi, Luis Suarez, Antoine Griezmann, Karim Benzema, Eden Hazard, Gareth Bale sau Luka Modric, Barcelona și Real Madrid au cel mai mult de pierdut. Astfel, catalanii au rămas fără cele 21 de goluri marcate de Messi, iar madrilenii fără cele 17 reușite de Karim Benzema, printre altele. Urmarea? FC Barcelona ar ocupa un incredibil loc 14, cu 36 de puncte, iar marea sa rivală ar fi două locuri mai sus în clasament, cu doar 39 de puncte. Dacă s-ar lua în calcul doar golurile marcate de jucătorii spanioli în La Liga, Athletic Club de Bilbao ar fi prima în clasament. Doar Raul Garcia are 11 goluri în actuala stagiune pentru basci, într-un lot dominat de fotbaliști iberici. Curios, sau nu, Athletic Bilbao s-ar lupta pentru titlu cu Atletico Madrid, singura mare forță a Spaniei, care prinde primele zece locuri. Bascii ar fi lideri în acest moment și dacă s-ar termina campionatul acum, ar deveni echipa campioană a Spaniei.

Getafe ar fi a treia în clasament, iar Levante, Villarreal, Alaves și Real Sociedad s-ar lupta pentru cupele europene. Espanyol, Leganes și Real Madrid ar fi tot ultimele clasate și în acest context, la fel cum se întâmplă și în clasamentul real, la zi, din La Liga. Atenție! Fără jucătorii săi străini, Real Madrid ar fi marcat doar 14 goluri în actuala stagiune, iar Barcelona doar 13 goluri! Top marcatori spanioli în La Liga: 1. Gerard (Villarreal) 12 goluri, Iago Aspas (Celta) 12 goluri, 2. Lucas Perez (Alaves) 11 goluri, Raul Garcia (Bilbao) 11 goluri, 3. Joselu (Alaves), Angel Rodriguez (Getafe) 10 goluri, 4. Mikel Oyarzabal (Sociedad) 9 goluri, Jaime Mata (Getafe), Loren (Betis), Oscar (Leganes). Top marcatori La Liga: 1. Messi 21 de goluri, 2. Benzema 17 goluri, 3. Luis Suarez 13 goluri, 4. Gerard 12 goluri, Ocampos, Aspas, 5. Budimir 10 goluri.

 

AUSTRALIA ȘI NOUA ZEELANDĂ VOR GĂZDUI CUPA MONDIALĂ DE FOTBAL FEMININ DIN 2023

Consiliul FIFA a anunțat, în urma videoconferinței care a avut loc la finalul săptămânii trecute, că Australia și Noua Zeelandă au fost selectate ca gazde ale Campionatului Mondial de fotbal feminin din 2023. Candidatura comună a federațiilor din Australia și Noua Zeelandă a primit 22 de voturi din cele 35 ale membrilor Consiliului FIFA, în timp ce Asociația Columbiană de Fotbal a obținut 13 voturi. În urma succesului răsunător al ediției precedente, găzduite de Franța în 2019, Cupa Mondială de fotbal feminin din 2023 va fi prima ediție la care se vor califica 32 de echipe, în loc de 16, cum a fost până acum! De ase-menea, acesta este primul eveniment de acest gen care va avea loc în Emisfera Sudică și primul care va fi găzduit de două confederații (AFC și OFC). “Cred că este visul oricărui fotbalist să aibă oportunitatea de a juca meciurile de la Cupa Mondială, acasă, în fața propriilor suporteri, un vis pe care abia aștept să îl văd devenind realitate. Să joc pentru Matildas (n.r. echipa de fotbal feminin a Australiei) la Cupa Mondială pe care o găzduim va reprezenta vârful carierei mele, dar și cea mai bună oportunitate de a inspira fetele din toată lumea să joace fotbal”, a declarat căpitanul naționalei Australiei, Sam Kerr.

 

Lasă un comentariu