“O INIMĂ VESELĂ ESTE UN BUN LEAC”

Distribuie pe:

Oamenii de știință din Elveția și Marea Britanie au realizat un studiu a cărei concluzie este că persoanele care sunt optimiste în general și care cred că sunt sănătoase trăiesc mai mult decât oamenii pesimiști, care își fac griji din orice.

Rezultatul acestei cercetări publicate în revista Psychological Science ar putea susține ipoteza că diagnosticul fiziologic este mai eficient pentru predicția duratei de viață decât mijloacele medicale. S-a dovedit că persoanele care cred că sunt sănătoase trăiesc mai mult decât cele ale căror gânduri sumbre sunt preocupate de perspectiva duratei scurte a vieții lor. Specialiștii consideră că o astfel de estimare optimistă a duratei de viață este chiar mai eficientă decât un stil de viață sănătos, cum ar fi renunțarea la fumat, a-ți face prieteni sau alimentația. Cu alte cuvinte, s-a descoperit că cel mai bun indicator al etalonului de viață este percepția în legătură cu cât de sănătoasă se simte persoana respectivă. Concluzia studiului este că percepția unei persoane asupra stării sale de sănătate ar trebui să fie luată în serios.

 

“SUFLETUL CREDINCIOS ȚINE CE I S-A ÎNCREDINȚAT”

Într-o zi, profesorul îi arată elevului său trei păpuși și îi cere să găsească diferențele. Toate cele trei jucării păreau identice, dar după ce le-a analizat cu atenție elevul, a observat niște găuri în ele. Prima jucărie avea găuri în ambele urechi, a doua avea găuri în gură și într-o ureche, a treia avea o gaură într-o singură ureche. Copilul a încercat atunci să bage un ac în gaura din urechea primei jucării, dar acul a ieșit prin urechea cealaltă, imediat. La a doua jucărie, când copilul a băgat acul în ureche, acul a ieșit prin gură. Când a înfipt acul și în cea de-a treia jucărie, acesta nu a mai ieșit. Atunci profesorul i-a explicat că același lucru se întâmplă și în realitate. Cum? Prima jucărie reprezintă acei oameni din jurul tău care îți dau impresia că te ascultă și că le pasă de tine. Dar doar se prefac. După ce ascultă ce spui, așa cum acul a ieșit prin urechea cealaltă, la fel le vor ieși și lor lucrurile pe care le-ai spus. Așadar, ai grijă atunci când vorbești cu cei din jurul tău, cărora nu le pasă de tine. A două jucărie reprezintă acei oameni care te ascultă și te lasă să crezi că le pasă de tine. Dar, la fel ca și la jucărie, acul iese din gură. Acești oameni vor folosi, la un moment dat, ceea ce le-ai spus împotriva ta. Mai mult, uneori, ar putea folosi secretele pe care tu le împărtășești pentru a-și atinge ei un scop. La a treia jucărie, acul nu a mai ieșit. Aceștia sunt oamenii care îți vor demonstra întotdeauna că poți să ai încredere în ei. Încearcă să ai în jurul tău cât mai mulți!

 

Lasă un comentariu