FESTIVALUL SIMFEST - ÎNTR-O NOUĂ ETAPĂ

Distribuie pe:

S-a încheiat perioada de înscrieri la ediția a XVII-a a Festivalului Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți de Film SIMFEST. A fost înregistrat un record de participare: 1.243 de producții din 92 de țări. În TOP-3 se situează, în ordine, Iran, India și Statele Unite, dar au sosit înscrieri și din țări mai puțin cunoscute în lumea cinematografică precum, spre exemplu, Malawi sau Capul Verde.

Participarea este nu doar numeroasă, ci și deosebit de valoroasă. Printre concurenți se numără cineaști și realizatori de televiziune laureați, de-a lungul vremii, ai premiilor OSCAR, BAFTA, EMI sau URSUL DE ARGINT (BERLIN). Au fost înscrise, de asemenea, în competiție, producții desemnate să reprezinte țările respective în selecția pentru OSCAR 2020 și 2021.

Acum începe munca laborioasă a juriului de preselecție. 12 profesioniști în media vor desemna, până în 10 august, producțiile calificate în selecția finală.

Ediția a XVII-a a Festivalului SIMFEST va avea loc la Târgu-Mureș în perioada 14-20 septembrie. Organizatorii se străduiesc să găsească cele mai bune soluții pentru desfășurarea lui în condiții de deplină siguranță sanitară. Cei care doresc să participe la festival, fie ca spectatori, concurenți sau voluntari, sunt rugați să trimită un e-mail organizatorilor.

Lasă un comentariu