ISU MUREȘ AVERTIZEAZĂ ȘTIM CĂ ESTE CALD, DAR, ATENȚIE LA SCĂLDAT!

Distribuie pe:

În ultima perioadă, pe raza județului Mureș, au avut loc fenomene meteorologice periculoase cu ploi abundente, scurgeri de pe versanți și creșteri masive ale râurilor, pârâurilor, laculilor, bălților etc.

Apele sunt mai adânci decât în mod obișnuit și mult mai învolburate. Să nu ne avântăm a ne răcori și a ne îmbăia, până când debitul apei nu revine la normal, în locuri binecunoscute de noi și supravegheați.

În ziua de 30 iunie, în jurul orei 18, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru extragerea unui copil căzut într-o groapă plină de apă în localitatea Ideciu de Sus. S-au deplasat la locul solicitat pompierii militari de la Detașamentul Reghin. Ajunși la locul intervenției, aceștia au constatat că este vorba despre apele unei bălți din Ideciu de Sus. Minorul în vârstă de 13 ani, fără semne vitale, a fost extras din baltă de către pompierii militari ajutați de cetățeni. Acesta a fost predat echipajului medical, care imediat au început resuscitarea minorului. După aproximativ 30 de minute, victimei i-a revenit pulsul și a fost transportată cu elicopterul SMURD la Unitatea de Primiri Urgențe Târgu-Mureș.

Subinspector de poliție Emanuela Farcaș ne relatează: „În data de 30 iunie, în jurul orei 18, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr.6 Brâncovenești au fost sesizați, prin Apel 112, cu privire la faptul că un minor ar fi căzut într-o groapă cu apă, aflată în proximitatea râului Mureș, pe raza comunei Ideciu de Jos. La fața locului s-au deplasat de îndată polițiștii, care au stabilit că cele sesizate se confirmă, fiind identificat un minor, de 13 ani, din comuna Ideciu de Jos. Din primele cercetări efectuate a rezultat faptul că acesta s-ar fi deplasat în zona respectivă, împreună cu alți doi minori, pentru a se scălda. În cauză, polițiștii efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs incidentul."

Reamintim tuturor cetățenilor faptul că numărul unic 112 este destinat exclusiv apelurilor de urgență!

Lasă un comentariu