O SIMPLĂ RĂCEALĂ CREEAZĂ IMUNITATE LA COVID-19!

Distribuie pe:

Cercetătorii germani de la Universitatea Tubingen, citați de csid.ro, susțin că expunerea la virusul care cauzează răceala poate crea imunitate la Covid-19, ceea ce oferă o rază importantă de speranță în lupta cu pandemia.

„Covid-19 este o boală pentru care, în acest moment, nu există vaccin sau tratament, însă noi avem vești bune pentru cei care speră să scape de efectele severe ale bolii.

Concret, studiul nostru arată că expunerea la virusul care cauzează răceala poate crea imunitate la Covid-19, această imunitate datorându-se celulelor albe numite T-Cells, al căror rol principal constă în întărirea sistemului imunitar în lupta cu virușii.

Rezultatele studiului au fost obținute prin compararea celulelor sanguine ale unor pacienți care s-au recuperat după ce au avut Covid-19 și ale oamenilor care nu au avut această boală.

Studiul a arătat că 81 la sută dintre cei 185 de oameni testați, fără Covid-19 în istoricul lor medical, aveau deja în organism o reacție din partea acestor T-Cells vizavi de Sars-Cov-2, adică virusul care cauzează

Covid-19. Acest răspuns din partea sistemului imunitar a fost declanșat ca urmare a expunerii la o răceală, în trecut, cauzată de alți coronaviruși.

Nu este prima dată când studiile arată faptul că expunerea la o simplă răceală creează o imunitate sporită la Covid-19, existând speculații că aceasta se află printre motivele pentru care cei mici și tinerii au, aparent, o imunitate mai mare, comparativ cu oamenii mai în vârstă.

În concluzie, în sistemul imunitar al tinerilor există un fel de T-Cells care creează o oarecare protecție în fața bolii Covid-19. De asemenea, alte două studii au arătat că aceste celule T sunt importante în combaterea Covid-19, atât în rândul celor bolnavi, cât și al celor care nu au fost infectați.

Revenind la studiul realizat acum, el a arătat că indivizii care s-au îmbolnăvit cu forme ușoare ale Covid-19 au avut o reacție mai puternică din partea celulelor T, ceea ce sugerează că aceste celule, chiar dacă nu vor crea o imunitate totală în fața bolii, pot contribui măcar la apariția unei forme ușoare în rândul oamenilor.

Celulele T au avut o reacție importantă și în cazul altor coronaviruși (Mers și Sars), când, datorită răspunsului declanșat de sistemul imunitar, ele au ajutat atât la recuperarea bolnavilor, cât și la formarea unei protecții pe termen lung în fața bolii.

Faptul că am descoperit mai multe informații în ceea ce privește rolul celulelor T în combaterea Covid-19 poate ajuta inclusiv la descoperirea unui vaccin sau a unui tratament", afirmă oamenii de știință germani.

Lasă un comentariu