COCKTAIL DE ANTIOXIDANȚI ÎMPOTRIVA BOLII ALZHEIMER

Distribuie pe:

Cercetătorii australieni de la Universitatea de la Western, citați de descopera.ro, susțin că o dietă bogată în nutrienți și antioxidanți ar putea preveni sau... chiar inversa efectele bolii Alzheimer.

„Studiul nostru a arătat că o combinație de antioxidanți în doze tot mai mari a putut preveni boala Alzheimer mai bine decât orice alt tratament disponibil momentan.

Bolile cronice degenerative, precum Alzheimer, sunt asociate cu peste 70% din decesele de la nivel global. De asemenea, stresul oxidativ, acidoza metabolică cronică și radicalii liberi din corp joacă un rol important în procesul de îmbătrânire.

Rezultatele studiului au arătat că antioxidanții reacționează cu radicalii liberi din corp, aceștia devenind în cele din urmă inofensivi. Noi am analizat o varietate de antioxidanți și astfel am descoperit care dintre aceștia pot fi cei mai eficienți pentru protejarea neuronilor din sistemul nervos al corpului.

Cercetarea a demonstrat că fitonutrientul carotenoida, precum și antioxidanți ca vitamina C și E în concentranții mari au fost cele mai eficiente în reducerea riscului apariției bolii Alzheimer.

Deși o dietă bogată în nutrienți ajută la stabilizarea nivelurilor de pH din organism (pH-ul provocând stresul oxidativ), suplimentarea simultană cu un cocktail de antioxidanți a fost cea mai eficientă metodă de prevenire și gestionare a bolii cronice.

Combinația de antioxidanți în doze suficient de mari și o dietă bogată în nutrienți și scăzută în carbohidrați pare să aibă cel mai puternic impact asupra pacienților diagnosticați cu maladia Alzheimer.

De asemenea, am mai descoperit că stresul oxidativ a putut fi gestionat mai bine cu o combinație de antioxidanți, nu doar cu unul singur. În concluzie, pentru a încetini și preveni apariția bolilor cronice este nevoie și de aplicarea unei strategii holistice în medicină", explică oamenii de știință australieni. (L.P.)

Lasă un comentariu