LA EXAMENUL DE BACALAUREAT 2020 (DUPĂ SOLUȚIONAREA CONTESTAȚIILOR), 61,47% RATA DE PROMOVARE ÎN JUDEȚUL MUREȘ

Distribuie pe:

La nivel național, rata de promovare (absolvenți din promoția curentă și din promoțiile anterioare), înregistrată la sesiunea iunie-iulie 2020 a examenului național de Bacalaureat, fără etapa specială, după soluționarea contestațiilor, este de 64,5%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 72,9%, iar pentru promoțiile anterioare de 27,7%, informează Ministerul Educației și Cercetării.

În județul Mureș au fost depuse 1.712 contestații, iar după soluționarea contestațiilor 61,47% elevi au promovat examenul. Astfel, din totalul celor 4.002 candidați prezenți, au promovat 2.460

de candidați (+1,72% procent promovabilitate după contestații).

La etapa specială a examenului de Bacalaureat s-au înscris șase absolvenți ai clasei a XII-a. Examenul a început ieri, 6 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Astăzi, 7 iulie, se desfășoară proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 8 iulie, este programată proba la alegere a profilului și specializării. Ultima probă scrisă (Limba și literatura maternă) va avea loc în 9 iulie.

Primele rezultate vor fi afișate vineri, 10 iulie, până la ora 12, ne spunea prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea etapei speciale a examenului de Bacalaureat, Ministerul Educației și Cercetării pune, în continuare, la dispoziția celor interesați, linia TELVERDE - 0800.801.100. Numărul este disponibil în perioada 6-9 iulie, între orele 8-16, iar vineri, 10 iulie, între orele 8-14.

Lasă un comentariu