O FAMILIE DE AGRICULTORI MUREȘENI A INVENTAT… FERMA-GRĂDINIȚĂ!

Distribuie pe:

O familie de agricultori din județul Mureș, formată din Anca și Călin, părinții a cinci copii, le propun celor care nu au cu cine să-și lase copiii, cât timp sunt la serviciu, să-i aducă pe cei mici în ferma lor, situată la 10 kilometri de Târgu-Mureș, necerându-le bani, ci doar …o mână de ajutor la treburile gospodărești, la sfârșit de săptămână.

Ferma-grădiniță , unde, pe tot parcursul săptămânii, copiii se pot bucura de joacă în aer liber, a prins repede contur și s-a transformat deja într-un spațiu numai bun de explorat de către cei mici.

Anca, de meserie învățătoare, dar și un agricultor cu inițiativă, spune că ferma reprezintă un mediu plăcut pentru copii și o bună ocazie de dezvoltare și socializare: „Este nevoie de un sat, ca să crești un copil! Și atunci, să fim noi satul pentru părinții care vor să-și lase copilul o oră, 2, 3, la noi, să socializeze cu copiii noștri, să învețe despre animale, plante, cultivat, cules. Ține de părinți să își dorească să scoată copiii din casă, iar natura vine în ajutor."

Călin, la rândul său fermier, recunoaște că o mână de ajutor este binevenită: „Avem nevoie de ajutor, aici, la fermă, avem o livadă destul de măricică, plină de boscheți, cu ajutorul altor părinți, facem ordine. Cei mici se joacă aici…"

Cei doi agricultori mureșeni merg cu copiii în solariile cu tomate și le arată cum s-au copt primele roșii, iar curtea este un veritabil loc de joacă, cu castel gonflabil, biciclete de diferite mărimi, leagăne și un nuc umbros.

Anca și Călin speră ca, pe viitor, să pună la punct diverse programe pentru cei mici, precum traseele prin pădure, plimbările cu trăsura sau alte activități în preajma animalelor și astfel numărul celor mici care petrec timp de calitate la fermă, să fie din ce în ce mai mare. (sursa - observatornews.ro; agrointel.ro; foto - a1.ro) (I.S.)

Lasă un comentariu