MEDICAMENT CARE ÎMPIEDICĂ MOARTEA CELULELOR CEREBRALE

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Institutul pentru Studierea Creierului, din cadrul Universității Pittsburgh, citați de descopera.ro, susțin că un nou medicament poate proteja celulele cerebrale de daunele produse de către accidentele vasculare cerebrale (AVC), după cum arată testele pe șoricei.

„În practica clinică nu există medicamente care să poată bloca moartea celulară care apare în urma unui accident vascular cerebral. Aceste experimente oferă dovezi interesante, timpurii, ale țintelor medicamentoase, care sperăm ca într-o bună zi să fie folosite în tratarea pacienților.

Un accident vascular cerebral are loc atunci când un cheag de sânge blochează sângele și oxigenul să ajungă la celulele cerebrale, ceea ce duce la moartea acestora.

AVC-urile se dovedesc periculoase, deoarece afectează și neuronii din zonele în care au avut loc, aceștia devenind disfuncționali și murind într-un interval de câteva ore sau zile.

Căutăm modalități de prevenire a morții acestor neuroni, iar dacă putem face asta recuperarea ar putea fi îmbunătățită și am putea ajuta mai bine persoanele care au avut un accident vascular cerebral, în care cheagul se afla într-un vas de sânge inaccesibil, sau care nu au putut ajunge la spital, la timp, pentru o intervenție timpurie. Cu un medicament adecvat, este foarte posibil să putem încetini evoluția negativă a unui accident vascular cerebral, înainte ca un pacient să ajungă la spital.

În cadrul studiului nostru, am descoperit că un compus experimental, numit TAT-C1aB, oprește procesele biochimice care duc la moartea celulelor cerebrale", afirmă oamenii de știință americani.

Lasă un comentariu