COSMIN OLĂROIU, LA NAȚIONALA ROMÂNIEI, ÎNTR-UN CUPLU DE VIS CU MIREL RĂDOI

Distribuie pe:

Selecționerul României, Mirel Rădoi, a dezvăluit o discuție purtată cu oficialii Federației Române de Fotbal, în privința unei posibile colaborări alături de Cosmin Olăroiu. Fostul antrenor al UEFAntasticilor ar fi urmat să devină consilierul selecționerului sau să fie integrat în organigrama FRF. Naționala României a schimbat selecționerul, după ce Cosmin Contra a ratat calificarea directă la EURO 2020, iar Mirel Rădoi a fost alesul oficialilor FRF. Fostul antrenor al FCSB va avea misiunea grea de a trece peste două meciuri cu Islanda și cu învingătoarea dintre Ungaria și Bulgaria. Iar prima reprezentativă ar fi putut primi și întăriri suplimentare. Mirel Rădoi i-a cerut lui Mihai Stoichiță să-l aducă lângă el pe Cosmin Olăroiu, care în acest moment antrenează în China clubul Jiangsu Suning. Iar mutarea s-ar fi putut realiza, dacă tehnicianul ar fi fost liber de contract: „(n.r. - Când am putea să vă vedem din nou lucrând împreună și în ce postură?) Aici intervine o altă discuție. Dacă el nu antrena... Eu le-am spus președintelui și directorului tehnic că aș fi vrut să fie consilierul meu. Le-am spus dacă nu cumva în organigrama federației poate fi prins cumva Cosmin Olăroiu. I-am zis, dacă cumperi o echipă, indiferent dacă poate fi în actuala ediție de campionat prin playoff sau playout, voi veni antrenor oricând vei apela la mine. Nu va fi problemă de salariu, tu cumperi o echipă și eu voi fi. La cum l-am văzut la discuțiile noastre, nu cred că s-a săturat de fotbal. E la fel de pasionat ca acum 10 ani", a declarat Mirel Rădoi.

 

REACȚIA ITALIENILOR, DUPĂ CE SIMONA HALEP ȘI-A ANUNȚAT PREZENȚA LA PALERMO

Directorul Ladies Open de la Palermo, Oliviero Palma, s-a declarat încântat de dorința Simonei Halep, locul 2 WTA, de a participa la turneul de categorie WTA International. „Ne bucurăm de interesul ridicat al Simonei Halep pentru Palermo Ladies Open, o vom aștepta la Country Club pentru o ediție istorică a turneului. Am fost în contact cu managerul lui Halep, de ceva timp, și am vorbit mult despre potențiala ei participare la Palermo. Este una dintre cele mai bune jucătoare din lume și prezența ei ar contribui la transformarea extraordinară a unui turneu aflat deja la nivel înalt. Vom lăsa ușile deschise pentru ea, cât mai mult timp posibil, precum și pentru alte jucătoare din Top 10 care vor dori să își reia sezonul la Palermo", a declarat Oliviero Palma, pentru site-ul oficial al turneului. Simona Halep a participat, duminică, la un meci demonstrativ de dublu mixt, alături de Horia Tecău și împotriva perechii Gabriela Ruse/Marius Copil. La sosirea la Cluj-Napoca, fostul lider mondial a declarat că dorește să joace la Palermo. „S-a schimbat viața mea. Totul e diferit. Faptul că nu mai călătoresc a fost și un lucru bun, pentru că m-am odihnit foarte mult, mi-am dorit acest lucru. E greu fără turnee, simt lipsa lor, sper ca în curând să putem călători în liniște și fără teamă, pentru că este un pic îngrijorător. Nu am luat încă o decizie clară, dar eu sper să încep cu Palermo", a declarat Simona Halep. Circuitul feminin se reia la 3 august, la Palermo, cu un turneu de categorie WTA International, după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus.

 

COSMIN OLĂROIU L-A DORIT SECUND PE MIREL RĂDOI PE BANCA ARABIEI SAUDITE

Cosmin Olăroiu a avut o aventură scurtă pe banca Arabiei Saudite, între decembrie 2014 și ianuarie 2015. „Oli" i-a oferit șansa lui Rădoi de a-l lua alături de el, ca secund, pe banca Arabiei Saudite, dar fostul jucător al FCSB a refuzat, întrucât și-ar mai fi dorit să joace fotbal. „Primul meu instinct a fost să accept. Dar mă angrenasem oarecum în situația asta de a mă duce să studiez. Venise după perioada de la FCSB, în care nu am avut reușita pe care mi-aș fi dorit-o și am zis asta înseamnă că trebuie să mă duc să studiez, să muncesc și mai mult. Vorbisem în Italia să mă duc să încep Școala de Antrenori acolo și eram constrâns de situația asta. I-am zis, Oli, am apucat să vorbesc. Dacă vin cu tine, e clar că voi învăța o grămadă de lucruri, dar asta înseamnă că va trebui încă un an de zile să lucrez fără licență și să mai aștept încă un an de zile. Eu nu l-am considerat chiar tatăl meu, că tatăl meu natural e mai gelos și după aia s-ar supăra. L-am considerat mereu fratele meu mai mare și a fost antrenorul care m-a înțeles exact așa cum am fost. Câteodată o fire rebelă, câteodată nebun, câteodată disperat", a mai spus Mirel Rădoi.

 

TÂRGUMUREȘEANUL SERGIU HANCA DOREȘTE SĂ REVINĂ LA DINAMO

Fotbalistul echipei poloneze Cracovia, târgumureșeanul Sergiu Hanca (28 de ani), a anunțat că dorește să-și încheie cariera la Dinamo, clubul său de suflet. Mijlocașul e dispus să li se alăture „câinilor", indiferent de situația clubului sau de liga în care evoluează. Fostul fotbalist din „Ștefan cel Mare" are parte de cea mai bună perioadă a carierei, în Polonia, la Cracovia, cu care se află pe locul cinci în prima ligă și unde a devenit unul dintre cei mai importanți jucători ai clubului. Totuși, Sergiu Hanca nu poate uita de echipa sa de suflet din România. Mijlocașul s-a înscris în programul DDB și a anunțat că dorește să-și încheie cariera la Dinamo: „Mi-e dor de țară, de momente, mai stau și mă mai uit, dar nu mi-e dor de fotbalul românesc. Doar la sfârșitul carierei vreau să revin, să-mi închei cariera la Dinamo. Și Andreea (n.r. - Andreea Hanca) știe și lucrurile pe care le doresc de la fotbal. Știe că viața mea e Dinamo. Cariera mea fotbalistică vreau să se încheie acolo. Când îmi voi încheia cariera, nu mă va interesa unde va fi Dinamo. Vorbesc cu mulți colegi de la Dinamo. Cu oamenii din conducere m-am înțeles foarte bine, sufăr pentru ei. Dar eu sunt optimist că vor reveni, e ceva imposibil ca Dinamo să retrogradeze, dar totul depinde de ei. Știu că e presiunea foarte mare și mereu le țin pumnii și sunt alături de ei. Eu stăteam în vestiar, toată lumea vorbea, iar eu mă uitam la meciul lor (n.r. - Academica Clinceni - Dinamo 1-3)", a declarat Sergiu Hanca la Look Sport. De asemenea, Hanca a vorbit și despre situația în care a ajuns Dinamo: „E ușor să dăm vina pe unul sau pe altul. E o consecință a lucrurilor care s-au întâmplat în ultimii ani. În viața fiecărei echipe sunt momente dificile. Și după o perioadă rea vine o perioadă bună. E impecabil ce fac fanii, dar cred că și ei sunt conștienți că Dinamo are nevoie de un patron care să investească mulți bani, milioane de euro ca echipa să facă performanță", a mai spus ex-dinamovistul. În decembrie 2018, Sergiu Hanca a părăsit Dinamo, după conflictul dintre câțiva suporteri și soția sa, Andreea Hanca. Partenera fotbalistului și-a împărțit mai multe cuvinte „grele" cu fanii dinamoviști, iar Sergiu Hanca s-a enervat odată ajuns la vestiare. După câteva zile în care și-a gândit pasul următor, Sergiu Hanca a părăsit clubul din „Ștefan cel Mare" și a semnat cu Cracovia.

 

CSM CSU ORADEA A APLICAT PENTRU UN LOC ÎN FIBA EUROPE CUP

CSM CSU Oradea intenționează să participe în cupele europene în sezonul 2020/21, astfel că au fost transmise, luni, către birourile FIBA Europe, toate documentele solicitate de organismul european pentru aplicarea la un loc în FIBA Europe Cup, informează clubul bihorean. Astfel, în perioada următoare, forul amintit va analiza documentația transmisă de clubul român, iar la sfârșitul lunii se va anunța lista completă a participantelor în ediția 2020/21 a competiției. Dacă va fi acceptată pe tabloul competiției, CSM CSU Oradea va înregistra cea de-a șaptea participare în cupele europene din istorie. FIBA Europe a stabilit că data limită pentru înscrierea în FIBA Europe Cup este 27 iulie. Ulterior, va fi anunțată lista completă a echipelor, respectiv modul în care acestea vor accesa competiția. Tragerea la sorți pentru turul preliminar și grupele primei faze din FIBA Europe Cup se va desfășura în data de 18 august. Potrivit calendarului, turul preliminar al FIBA Europe Cup - ediția 2020/21 se va juca în perioada 23-30 septembrie. Sezonul regulat urmează să demareze la 14 octombrie. Similar edițiilor anterioare, pentru a oferi un nivel competițional cât mai ridicat, dar și o participare internațională, de durată, mai multor echipe, FIBA Europe va permite echipelor eliminate în preliminariile Basketball Champions League să se alăture FIBA Europe Cup, din faza grupelor, dacă echipele respective își doresc acest lucru. Consiliul Director al FR Baschet a decis, la 19 mai, înghețarea Ligilor Naționale, feminină și masculină, fără acordarea titlurilor de campioană, cu clasamentele în vigoare la data întreruperii, 8 martie. Astfel, liderul Ligii Naționale, la data întreruperii competiției, în 8 martie, adică U Banca Transilvania Cluj, va juca în Basketball Champions League, iar echipele de pe locurile 2-3, adică CSM Oradea și CSU Sibiu, în FIBA Europe Cup.

 

FINALA CUPEI UCRAINEI VA FI ARBITRATĂ DE O FEMEIE

Finala Cupei Ucrainei la fotbal, dintre Dinamo Kiev și Vorskla Poltava, va fi arbitrată de o femeie, Katerina Monzul. Meciul are loc astăzi, la Harkov. Katerina Monzul, 39 de ani, a mai arbitrat în prima ligă din Ucraina, în 2016, meciul Odessa-Volin Luțk. Ea a condus și meciul de deschidere de la Cupa Mondială din 2015, dar și finala dintre SUA și Japonia.

Lasă un comentariu