MUNCA DE ACASĂ NE POATE TRANSFORMA ÎN... MONȘTRI

Distribuie pe:

O echipă britanică de fiziologi și antrenori de fitness de la Direct Apply, citați de descopera.ro, susțin că munca de acasă pe termen lung ne poate transforma în monștri.

“În studiul nostru, printr-un model numit Susan, am introdus într-un computer parametrii de lucru ai unui angajat care, din cauza epidemiei, muncește de acasă, iar rezultatele au fost șocante.

În 25 de ani, vom arăta ca niște monștri dacă vom continua să ne desfășurăm activitatea de acasă: pungi sub ochi, gușă dublă, ochi injectați și o burtă imensă, cam așa ar arata modelul Susan, care a muncit din 2020 până în 2045 numai de acasă.

În computer, am introdus datele aferente stilului de viață al unui om sănătos, obligat să devină sedentar. Susan suferă de dureri de spate, umeri căzuți, obezitate morbidă, are bărbia dublă, ochii îi sunt injectați din cauza monitorului, televizorului sau a tabletei și nu mai pot focaliza la distanțe mari. Cearcănele îi sunt cât jumătate din obraz și are nervii la pământ.

Iată principalele transformări ale corpului:

Obezitate - Perioadele lungi petrecute în casă, lipsa de exerciții și mișcare în aer liber duc în mod inevitabil la creșterea în greutate. Din cauza obezității, Susan ajunge să sufere de boli cardiovasculare, diabet și riscă să facă în orice clipă un atac cerebral.

Gât îndesat - Musculatura gâtului va deveni ineficientă din cauza orelor lungi petrecute în fața monitorului și în zona gâtului se vor acumula saci de grăsime. Primele dureri apar în zona cervicală, iar după trei ani apare cocoașa.

Ochi “arși” de computer - După doar un an, în timpul căruia ați stat opt ore pe zi, cinci zile pe săptămână, în fața calculatorului, ochii încep să nu mai funcționeze. Apar iritațiile, uscăciunea, corneea devine roșie din cauza vaselor de sânge sparte și începeți să vedeți în ceață.

Poziția corpului - Lipsa mișcării, statul îndelung la calculator sau pe canapea, în fața televizorului, duc la atrofierea mușchilor. Gâtul cade între umeri, umerii nu mai susțin greutatea brațelor și o iau la vale, iar Susan ajunge să își țină echilibrul... doar balansând burta din față în spate.

Riduri adânci - Atunci când stă fixată în fața monitorului, anumite ticuri sau gesturi necontrolate îi încordează o parte din musculatura din jurul gurii. Susan va avea riduri la ochi, bărbie și gura brăzdată din cauza asta.

Cearcăne imense - Munca în fața monitorului generează apariția cearcănelor. În timp, Susan își va pierde orice expresivitate facială pentru că nu mai folosește deloc mușchii mimicii, extrem de activi când avem o viață socială intensă.

Probleme cu degetele - Degetele ambelor mâni vor suferi deformări din cauza tastaturii. În timpul somnului, Susan dă necontrolat din degete și simte dureri la încheietura palmei și la monturi.

Pielea, palidă și crăpată - Lipsa soarelui lasă urme adânci pe pielea lui Susan. Ea devine palidă și pielea își pierde din elasticitate.

Pierderea părului - Susan are părul năclăit, casant și simte că îi cade într-un ritm alarmant. Aceasta se întâmplă din cauza lipsei de vitamina D din organism, pentru că pielea ei nu s-a mai întâlnit de mult cu soarele.

Stres - Cea mai grea boală a secolului este stresul. Susan este cu nervii la pământ din cauza nivelului crescut de cortizol și adrenalină din organism, iar acest dezechilibru duce la boli cardiovasculare”, atrag atenția experții britanici. (L.P.)

Lasă un comentariu