PROIECTUL “COACHING INTERPAIRS FOR EMPLOYMENT” UN NOU PRILEJ PENTRU COLEGIUL NAȚIONAL “UNIREA” DE A SE FACE CUNOSCUT PE PLAN EUROPEAN

Distribuie pe:

Colegiul Național “Unirea” din Târgu-Mureș este partener în cadrul proiectului Erasmus+, KA2, “Coaching interpairs for employment (CIPE)”. Implementarea acestuia a început în 1 septembrie 2019 și se va finaliza în 31 august 2021. Coordonatorul proiectului este IES Lluis Simarro din Xativa, Spania. Alături de Colegiul Național “Unirea” din Târgu-Mureș, ceilalți parteneri sunt: Sredjna Skola din Dugo Selo, Croația; ITIS Q. Sella din Biella, Italia; AEP - Associaçăo Empresarial de Penafiel din Penafiel, Portugalia, și asociația Xano Channel Asociación din Valencia, Spania.

Obiectivul general constă în promovarea utilizării eficiente a rețelelor de socializare, a instrumentelor TIC, în vederea creșterii ocupării forței de muncă pentru absolvenți ai învățământului VET (Vocational Education and Training).

Obiectivele specifice ale proiectului vizează dezvoltarea aptitudinilor de utilizare a instrumentelor TIC și a rețelelor de socializare de către elevii și profesorii din VET; crearea unei comunități de învățare care să cuprindă instituții de învățământ, factori de decizie și firme cu scopul armonizării dintre cererea și oferta de locuri de muncă, prin utilizarea instrumentelor TIC și a rețelelor de socializare; utilizarea unor strategii de îndrumare și învățare prin care îndrumătorii vor oferi sprijin în folosirea rețelelor de socializare și a instrumentelor TIC, pentru a crește șansele de angajare; formarea elevilor care vor deveni la rândul lor formatori digitali.

Rezultatele proiectului constau în: o colecție de lecții video care îi vor învăța pe elevi cum să își creeze o identitate digitală, folosind rețelele de socializare, în scopul găsirii unui loc de muncă; o galerie cuprinzând testimoniale video; o pagină web a proiectului creată de partenerii italieni (https://erasmusplus.itis.biella.it/cipe/), o pagină pe Facebook pe care elevii o vor putea accesa pentru a adresa întrebări și a socializa cu elevii din instituțiile partenere și cu trainerii.

Proiectul “Coaching interpairs for employment” reprezintă pentru Colegiul Național “Unirea” o nouă ocazie de a se face cunoscut pe plan european, dar și de a avea o mai mare implicare în comunitate, prin creșterea interesului față de colaborarea cu firme și autorități responsabile cu promovarea ofertei locurilor de muncă. Pentru profesorii implicați este o șansă de a-și dezvolta abilitățile, de a lucra într-un mediu nou, complementar disciplinelor predate, de a afla informații noi despre ultimele evoluții tehnice și despre felul cum pot fi folosite în procesul de predare și, poate cel mai important lucru, cunoașterea colegilor din alte țări, conștientizarea apartenenței la Uniunea Europeană, prin descoperirea valorilor comune. Pentru elevii participanți va fi o șansă de a conștientiza importanța folosirii rețelelor sociale și a instrumentelor TIC, pentru a-și crea un profil atractiv, cu scopul sporirii șanselor de a-și găsi un loc de muncă după absolvire.

Lasă un comentariu