BORNELE “VIA TRANSILVANICA” AU FOST PREDATE ȘI URMEAZĂ SĂ FIE MONTATE PE TRASEUL CARE STRĂBATE MUNICIPIUL SIGHIȘOARA

Distribuie pe:

Joi, 9.07.2020, a avut loc predarea bornelor kilometrice necesare pentru porțiunea din traseul “Via Transilvanica” care va străbate municipiul Sighișoara. Domnul primar Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean a primit echipa proiectului din care a făcut parte Tibi Ușeriu, triplu câștigător al ultramaratonului Yukon Arctic Ultra, și fostul Principe Nicolae al României, ambii în calitate de voluntari și ambasadori ai Via Transilvanica, însoțiți de Alin Uhlmann Ușeriu, președinte Asociația “Tăsuleasa Social”, promotor al proiectului “Via Transilvanica”.

“Via Transilvanica”, unul dintre cele mai mari proiecte pentru drumeții din România, este un traseu de 1.000 de kilometri care va pune în valoare și rețeaua de trasee Colinele Transilvaniei, înființată de mai mulți ani în zona satelor săsești din preajma municipiului Sighișoara. Traseul poate fi parcurs pe jos, cu bicicleta sau călare, iar ghidul va furniza date despre posibilitățile de cazare și masă, dar și informații istorice și culturale ale diferitelor zone geografice.

Pentru a putea fi materializat, proiectul are nevoie de cooperarea voluntarilor Asociației “Tășuleasa Social” cu partenerii locali și autoritățile administrației publice.

Miercuri, 8.07.2020, în ședința Consiliului local Sighișoara s-a aprobat Proiectul de hotărâre privind participarea Municipiului Sighișoara la realizarea proiectului “Via Transilvanica”, inițiat de primarul municipiului.

“Este un proiect ambițios care aduce un plus de vizibilitate zonelor pe care le străbate. Călătorii pe traseul «Via Transilvanica» vor trece și prin Sighișoara, iar noi vom sprijini inițiatorii și partenerii în realizarea traseului. Acest proiect oferă posibilitatea călătorilor de a descoperi repere importante ce țin de identitatea locurilor și a locuitorilor zonei, fiind important în demersurile noastre de promovare a orașului ca destinație turistică”, spune primar Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean.

“Implementarea acestui proiect va duce la valorificarea potențialului turistic și cultural al Transilvaniei, dar va atrage, implicit, și dezvoltarea economică a comunităților pe care «Via Transilvanica» le va străbate.

«Via Transilvanica» străbate zece județe, zone de mare importanță culturală, istorică și naturală, fiind în același timp un adevărat catalizator pentru cul-turile care coexistă de secole în România și un stabilizator al comunităților locale, încurajând turismul și antreprenoriatul rural, tradițional românesc”, declară Alin Uhlmann Ușeriu, președintele Asociației “Tășuleasa Social”.

 

Lasă un comentariu