O JUMĂTATE DE VEAC FĂRĂ CEA MAI FRUMOASĂ ACTRIȚĂ

Distribuie pe:

Pe 8 iulie 1967 se stingea din viață actrița britanică de film și teatru Vivien Leigh, Lady Olivier, laureată a două premii Oscar: unul pentru interpretarea personajului Scarlett O'Hara din “Pe aripile vântului” (1939), iar cel de-al doilea pentru rolul Blanche DuBois din producția “Un tramvai numit dorință” (1951).

Vivien Leigh a fost o actriță prolifică, colaborând adesea pe plan artistic cu soțul său, Laurence Olivier, care a regizat multe dintre filmele ce au făcut-o celebră.

De-a lungul celor 30 de ani de carieră, actrița a interpretat roluri variate, începând de la eroinele comediilor lui Noël Coward și ale lui George Bernard Shaw, până la personaje din opere clasice ale lui William Shakespeare, precum Ofelia, Cleopatra, Julieta sau Lady Macbeth.

Leigh s-a simțit adesea limitată datorită frumuseții sale foarte apreciate, despre care credea că o împiedică în a fi luată în serios în cariera sa ca actriță.

Sănătatea ei șubredă s-a dovedit a fi, însă, cel mai mare obstacol.

Fiind afectată de tulburare bipolară de-a lungul perioadei adulte și de reveniri frecvente ale tuberculozei (boală diagnosticată pentru prima oară la mijlocul anilor '40), cariera sa avea să cunoască și perioade de declin.

În 1960 a divorțat de Sir Laurence Olivier, dar a continuat să apară periodic în diferite filme și piese de teatru, până la decesul din cauza bolii, în anul 1967.

Lasă un comentariu