UN BEBELUȘ DIN VIETNAM S-A NĂSCUT CU... STERILETUL MAMEI ÎN MÂNĂ!

Distribuie pe:

Dr. Tran Viet Phuong, un ginecolog de la Spitalul Internațional din Hai Phong, Vietnam, a avut parte de o surpriză de proporții, atunci când un bebeluș s-a născut cu un obiect pe care îl ținea strâns în mână. Bebelușul țipa și dădea din picioare, ținând în mână... steriletul mamei sale.

Șocat de această întâmplare extrem de rară, dr. Tran Viet Phuong a fotografiat bebelușul și a postat imaginea pe pagina sa de Facebook, pe 30 iunie 2020, aceasta devenind virală.

“În imagini, băiețelul ține în mână un obiect negru cu galben, care nu este altceva decât steriletul pe care mama sa, în vârstă de 34 de ani, și l-a montat în urmă cu doi ani tocmai cu scopul de a preveni o sarcină. Însă este clar că dispozitivul nu și-a făcut treaba sau a căzut, ceea ce a dus la apariția unei sarcini.

Steriletul este un dispozitiv contraceptiv sub forma literei T, care este introdus în uter, având o rată de eficiență de peste 99% în prevenirea sarcinilor. Spre deosebire de prezervativ sau pilule contraceptive, care pot fi uitate, steriletul se montează de un medic specialist și are efect câțiva ani la rând. Cu toate acestea, există posibilitatea apariției unei sarcini atunci când dispozitivul nu este montat corect sau când își modifică poziția.

Sarcina apărută atunci când există un sterilet în uter poate fi periculoasă, pentru că poate crește riscul unei sarcini extrauterine, care se formează în trompele uterine. Sarcina extrauterină poate duce la situații care pun viața femeii în pericol, pentru că trompele se pot sparge, ducând la hemoragie.

Cu toate acestea, proaspăta noastră mămică a avut o sarcină normală și a născut un băiețel sănătos, cu o greutate de 3,2 kilograme. Băiețelul mai are doi frați”, conform CNN, citat de eva.ro.

 

Lasă un comentariu