PRELEVARE DE ORGANE, LA SFÂRȘIT DE SĂPTĂMÂNĂ, LA SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

În această perioadă extrem de dificilă pentru toată lumea, cauzată de pandemia COVID-19, solidaritatea și dragostea față de semeni fac diferența dintre viață și moarte. Aceste momente ne obligă să ne exprimăm recunoștința față de cei care, prin gestul lor, aduc speranță, salvează vieți: donatorii, familiile acestora, echipele medicale.

Astfel, la sfârșitul acesta de săptămână, mai multe echipe de medici de la Târgu-Mureș, Cluj și Iași au prelevat ficatul și rinichii de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș. Este vorba despre un băiat de 13 de ani, internat în Secția Clinică ATI.

Ficatul prelevat a fost trimis la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon" Iași, iar rinichii au fost trimiși la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj.

Mobilizarea tuturor echipelor medicale a fost maximă în aceste momente, cu atât mai dificile ținând cont de contextul epidemiologic actual și de toate măsurile de protecție împotriva SARS-CoV2, aducând o nouă șansă la viață altor 3 tineri.

Prelevarea de organe realizată în cursul săptămânii trecute este a patra din anul 2020, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș.

Lasă un comentariu