REDESCHIDEȚI ȘCOLILE! OPRIȚI MASCARADA „ȘCOLII ONLINE"!

Distribuie pe:

Petiția cu titlul de mai sus, adresată Ministerului Educației și președinților comisiilor de specialitate din cele două Camere ale Parlamentului, cere redeschiderea unităților de învățământ și stoparea așa-zisei „școli online", luarea tuturor măsurilor pentru desfășurarea activității educaționale în școli, în condiții de deplină siguranță pentru elevi și pentru profesori, precum și modificarea cadrului legislativ, astfel încât posibilitatea trecerii la „școala online" să fie limitată strict la perioada stării de urgență.

Cei peste 2.000 de semnatari consideră că, din cauza efectelor asupra sănătății copiilor și asupra educației, „școala online" nu este în folosul elevilor și al familiei, copiii neprimind o învățătură corespunzătoare.

Semnatarii susțin că „școala online" este „un pseudo-act educațional", iar folosirea în exces a tehnologiei nu aduce niciun plus educației, sau chiar îi dăunează, întrucât relațiile interumane nu se pot construi la distanță. „Pentru a construi o înțelegere profundă, conceptuală, și o gândire superioară este nevoie de interacțiuni intensive între profesori și elevi, iar tehnologia uneori distrage de la aceste valoroase legături umane", se arată în text.

În același timp, utilizarea excesivă a computerului  are efecte negative asupra sănătății fizice și psihologice a copiilor. „Prin sistemul online de învățare se săvârșește o discriminare multidirecțională: mulți copii, în special în mediul rural, nu au acces la internet; în multe familii sunt mai mulți copii și, prin urmare, ar trebui dispozitive pentru fiecare, precum și camere distincte de lucru, pentru ca fiecare copil să își desfășoare adecvat activitatea, ceea ce este irealizabil în mod practic", se mai spune în petiție, care poate fi accesată/semnată la adresa: www.petitieonline.com/redeschideti-scolile

Lasă un comentariu