PROIECT: ÎNMATRICULAREA MAȘINILOR NOI, SIMPLIFICATĂ!

Distribuie pe:

Până la 20 iulie 2020, pe site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), se află în dezbatere publică un proiect de ordin de ministru, prin care se prevede simplificarea modului de înmatriculare a mașinilor noi produse în România.

„Toți dealerii de autoturisme din România, inclusiv cei doi mari producători Dacia Renault și Ford, vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari, printr-un singur document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul.

În plus, în fiecare județ, vor funcționa mai multe centre de unde oamenii să își poată ridica permisele de conducere. Astfel, o să procedăm și la o descentralizare a serviciului de obținere a permiselor de conducere, în sensul că, acolo unde există distanțe mari între reședința de județ și localități, cetățenii să aibă posibilitatea să efectueze această procedură, cât mai aproape de domiciliu.

În viitor, vor putea fi făcute digital și alte operațiuni, cum ar fi, de exemplu, radierea mașinilor sau eliberarea autorizației provizorii de circulație.

Noile reglementări vin în ajutorul persoanelor care, până acum, erau nevoite să stea la cozi lungi, în special în această perioadă grea", a precizat Marcel Vela, ministrul de Interne.

***

Cei interesați își pot transmite propunerile, sugestiile și opiniile, pe adresa de e-mail dgj-transparenta@mai.gov.ro.

 

Lasă un comentariu