MODERNIZAREA STRĂZILOR DIN CARTIERUL LUDUȘ - GHEJA

Distribuie pe:

În sfârșit, o mai veche dorință și promisiune electorală devine realitate. Marți, 7 iulie 2020, în prezența primarului Ioan Cristian Moldovan, însoțit de ing. Marius Dudilă, administratorul public al orașului Luduș, Liviu Popa, directorul direcției DITZV, din cadrul Consiliului Local Luduș și a consilierului jurist Sebastian Căpușan, domnul Vasile Sala, patronul Societății Comerciale ASTOR COM SRL, din Târgu-Mureș, și ing. Eugen Maxim Todea, diriginte de șantier, au dat semnalul de începere a lucrărilor la obiectivul de investiții „MODERNIZARE STRĂZI PE APROXIMATIV 9 KM ÎN ORAȘUL LUDUȘ, JUDEȚUL MUREȘ", etapa I. În această primă etapă vor fi modernizate străzile Livezilor, Pomilor, Dumbravei, Castelului, Șoimilor, Șesului, Dezrobirii, Măgurei, Liniștei, Eroilor, Înfundată, Teilor, Horei, Orizontului, Tonorog, Baladei, Busuiocului, Narciselor, toate din cartierul Gheja.

Partea carosabilă a respectivelor străzi va fi refăcută și asfaltată, vor fi modernizate toate acostamentele, trotuarele, șanțurile, regolele, podețele, accesele la riverani.

Proiectul de modernizare a străzilor din cartierul Gheja a fost promovat de administrația publică Luduș, în anul 2008. S-a așteptat până când administrația centrală, Guvernul României, a avut bani de unde să finanțeze acest proiect. Contractul de finanțare a fost semnat de primarul Ioan Cristian Moldovan în data de 4 octombrie 2019, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Acum sunt bani. Lucrărilor de modernizare a străzilor din bătrâna Ghejă (atestată documentar în anul 1366) au început cu bine. Să dea Domnul ca tot cu bine să fie și finalizarea lor, planificată pentru iulie 2021.

Bunilor ghejeni li se recomandă să aibă multă răbdare și prietenoasă înțelegere pe perioada lucrărilor de modernizare a străzilor din cartierul lor, pentru că vor avea parte de gălăgie, praf, noroi și multe curse cu obstacole.

 

Lasă un comentariu