LEGEA PRIN CARE 4 IUNIE A FOST DESEMNATĂ ZIUA TRATATULUI DE LA TRIANON ESTE CONSTITUȚIONALĂ!

Distribuie pe:

Curtea Constituțională a României (CCR) a respins, ieri, sesizarea președintelui Klaus Iohannis asupra Legii pentru declararea zilei de 4 iunie, ca Ziua Tratatului de la Trianon.

Pronunțându-se asupra obiecției de neconstituționalitate a legii, CCR a constatat că actul normativ, adoptat de Parlament la 13 mai, este constituțional, în raport cu criticile formulate:

„În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate și a constatat că Legea pentru declararea zilei de 4 iunie, Ziua Tratatului de la Trianon este constituțională În raport cu criticile formulate. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică președintelui României", a transmis CCR într-un comunicat de presă.

Reamintim că, în sesizarea transmisă CCR, la începutul lunii trecute, președintele Klaus Iohannis a acuzat încălcarea principiului separației puterilor în stat și a subliniat că legea are un caracter pur declarativ, care este de natură să determine ambiguități cu privire la efectele pe care actul normativ le-ar putea produce.

Președintele a susținut că o asemenea sferă de reglementare este de esența unei simple declarații a Parlamentului, a unui anunț, fără caracter normativ. 

Lasă un comentariu