CAMPIOANA SE APROPIE DIN NOU DE CRAIOVA ȘI AȘTEAPTĂ DERBY-UL CU FCSB

Distribuie pe:

CFR Cluj a trecut ușor de Gaz Metan Mediaș, scor 2-0. Deac și Djokovic au punctat pentru campioana României. CFR a revenit la un singur punct în spatele Craiovei, după ce a învins-o pe teren propriu pe Gaz Metan. Medieșenii au început bine, iar Droppa a fost foarte aproape de deschiderea scorului. Campioana a replicat prin Djokovic, dar mingea a trecut pe lângă poartă. Chipciu a obținut apoi o lovitură de la 11 metri, iar Deac nu a iertat. Mijlocașul a ajuns la 12 goluri marcate în acest sezon. Clujenii au rezolvat partida la patru minute după pauză. Deac și-a trecut în cont și un assist, la reușita lui Djokovic. Cu zece minute înainte de final, Boli a fost eliminat, dar nu a mai contat. CFR - Gaz Metan s-a încheiat 2 la 0.

 

VICTORIE SURPRIZĂ ÎN DEBUTUL CAMPIONATULUI NAȚIONAL DE DRIFT

Radu Moise a obținut prima victorie din carieră la drift, câștigând runda inaugurală a sezonului 2020, care a avut loc pe circuitul Prejmer din Brașov și unde au luat startul nu mai puțin de 44 de piloți. Condițiile atmosferice au dat peste cap planurile piloților, care în Top 16 au concurat pe uscat, iar în cea de-a doua, pe furtună, mulți dintre aceștia având probleme mari să rămână pe circuit. După ce în ultimii doi ani a reușit să încheie de două ori pe podium, Moise a bifat în weekend cel mai important succes de când a început driftul. La precedentul eveniment de drift desfășurat pe circuitul Prejmer, Santos pierdea finala în fața lui Călin Ciortan. Moise a obținut al doilea punctaj în calificări, cu 84 de puncte, fiind depășit doar de Claudiu Adam (85,67p). În Top 16, Moise a trecut de Karoly Kovacs, iar până la victoria finală i-a mai învins pe Răzvan Frățianu, Marian Croitoru și Ivan Ivanov. În fața ultimului, în finală, s-a impus după un one more time, bulgarul fiind descalificat în duelul decisiv. Câștigătorul rundei RoDrift a început în această disciplină din postura de fotograf la mijlocul deceniului trecut. “Eram un copil și doar așa puteam fi lângă ei. Ani de zile eram doar cu aparatul în mână, apoi în 2009 am participat prima oară din postura de concurent. De atunci aștept victoria asta”, a declarat Moise. Podiumul etapei de la Pro a fost completat de Marian Croitoru, care a trecut în finala mică de Claudiu Adam, juniorul de numai 17 ani care s-a impus în calificări. La Semi Pro, victoria i-a revenit bulgarului Yordan Mladenov, care a câștigat finala mare prin abandon în fața lui Dragomir Roglinov, nevoit să cedeze fără luptă din cauza unor probleme tehnice. În finala mică, la numai 13 ani, Gabi Imre jr. a câștigat duelul pentru ultimul loc al podiumului, în fața bulgarului Zhelakov. Printre cei 44 de concurenți de la etapă s-a numărat și campionul național absolut de raliuri Simone Tempestini. Aflat la debutul său în drift, acesta a fost pe 18 în calificări și nu a intrat în Top 16. Următoarea etapă din Campionatul Național de Drift se

va desfășura în perioada 8-9 august, la Arena Națională.

 

“CCA VA DECIDE CE E MAI BINE PENTRU CRAIOVA” DAN PETRESCU, DEZLĂNȚUIT

Dan Petrescu a răbufnit după etapa cu numărul șapte din play-off. CFR Cluj a câștigat cu 2-0 în fața lui Gaz Metan Mediaș, dar arbitrii nu au scăpat de furia antrenorului campioanei en-titre. Dan Petrescu a lansat acuzații grave la finalul meciului cu Gaz Metan Mediaș. Deși echipa lui a câștigat cu 2-0 și s-a apropiat la un punct de liderul U Craiova, “Bursucul” nu s-a putut abține să nu comenteze arbitrajul brigăzii lui Marcel Bîrsan, cel care a condus la centru meciul câștigat de olteni cu FCSB, scor 2-1. “Doamne ferește... Ce se întâmplă în România e incredibil, sincer. Nu doar că nu am vrut să aducem VAR-ul, dar acum se vede interesul, unde e interesul și cine trebuie să câștige campionatul. Cum e posibil să arbitreze Hațegan CFR cu Mediaș și Bîrsan cel mai important meci al etapei... Eu nu înțeleg. Pe noi ne-a arbitrat Chivulete de două ori în play-off și ne-a făcut praf. Gol anulat, penalty, nimic, La Astra ne-a arbitrat iar. Penalty? Nimic. Să ni-l mai dea pe Chivulete. Ni l-au mai dat pe Popa, de două ori pe Popa și pe Hațegan. Nu mai sunt alți arbitri? Și azi trebuia să avem două penalty-uri. La Chipciu a fost clar penalty, dar au fost și alte faze dubioase. Moura face 100 de fault-uri și nu ia roșu. Noi am primit doar un penalty clar. Noi am fost cei mai dezavantajați din play-off și mă aștept la următorul meci un arbitraj care să fie contra noastră. Ar trebui să avem VAR, dar dacă nu se poate, măcar să ne lase arbitri în pace”, a declarat Dan Petrescu după CFR Cluj - Gaz Metan, scor 2-0. Pentru campioana en-titre urmează derby-ul cu FCSB. Meciul de pe Național Arena se joacă sâmbătă, de la ora 21.00. În tur, ardelenii s-au impus cu scorul de 1-0. Partida a fost arbitrată de Hațegan, iar meciul a fost decis de autogolul lui Ovidiu Popescu. Petrescu pune presiune și pe olteni. Până la duelul direct din ultima etapă de pe Oblemenco, echipa lui Bergodi mai are de jucat cu FC Botoșani și Astra. “Dacă au arbitraje bune e posibil orice, pentru că Astra și Botoșani sunt echipe bune. Dar eu nu mă aștept să se mai împiedice Craiova pentru că e bună din toate punctele de vedere. Doar noi îi mai putem împiedica”, a mai adăugat Dan Petrescu.

 

CAZUL CARE A ÎNGROZIT SUA, COMENTAT DE FOSTA MARE GIMNASTĂ, CORINA UNGUREANU: “ESTE INIMAGINABIL CE S-A ÎNTÂMPLAT. NU-MI VINE SĂ CRED!”

Dublă campioană mondială cu echipa României, fosta gimnastă Corina Ungureanu a comentat la Look Sport LIVE cazul incredibil al lui Larry Nassar, doctorul echipei de gimnastică a Statelor Unite. Un caz care a făcut mare vâlvă în lumea gimnasticii după dezvăluirile sportivelor din lotul olimpic, inclusiv al cunoscutei McKayla Maroney, care a povestit pe o rețea de socializare cum a fost violată de doctorul echipei americane de gimnastică. De asemenea, alte numeroase gimnaste americane, între care Simone Biles, star al Jocurilor Olimpice de la Rio din 2016, au afirmat că au fost agresate sexual de același Larry Nassar sub pretextul tratamentelor medicale. “Nu pot să-mi imaginez cum s-a întâmplat atât de mulți ani treaba asta, cu atât de multe sportive Ok, avem un grad de naivitate noi, ca gimnaste la 16 ani. Viața în gimnastică este foarte scurtă și îți asumi sau nu. Eu le-am învățat pe fetele mele să-mi spună tot. În America, Protecția Copilului este mult mai vigilentă. De aceea nu-mi vine să cred cum de s-a întâmplat acolo”, a mărturisit fosta mare gimnastă la Look Sport LIVE. Larry Nassar, fostul medic al echipei americane de gimnastică, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru că a agresat sexual cel puțin 265 de victime, majoritatea gimnaste. Ulterior, Nassar a mai primit o pedeapsă și în statul Michigan, pedeapsă cuprinsă între 40 și 125 de ani de închisoare pentru abuz sexual. “În România, nimeni nu ne-a obligat să fim gimnaste. Am stat acolo pentru că voiam, iar progresul îl faci când lucrezi foarte mult. Până la urmă, indiferent de ce s-a întâmplat, sportul nu se face cu abuzuri, într-adevăr, dar nici cu petale de trandafir. Dar, revenind la ceea ce a făcut acest doctor, nu pot înțelege cum a stat 20 de ani acolo. E inimaginabil!”, a mai spus, cu privire la acest subiect, Corina Ungureanu în cadrul emisiunii moderate de Geanina Iacob.

 

TITLUL DE CAMPIOANĂ A SPANIEI, TOT MAI APROAPE DE MADRID

Real Madrid e de neoprit în cursa către titlul cu numărul 34. Cu două etape rămase până la finalul acestui campionat, “galacticii” păstrează un avans de patru puncte în fața rivalei FC Barcelona. Echipa lui Zidane a câștigat și meciul de la Granada, scor 2-1, și a bifat a noua victorie consecutivă pe timp de pandemie.   

 

BARCELONA FACE TOTUL SĂ-ȘI VÂNDĂ STARUL ÎN ACEASTĂ VARĂ!

Samuel Umtiti (26 de ani) are soarta decisă la FC Barcelona. Șefii de pe Camp Nou vor să-l vândă pe fundașul francez în această vară pentru a face rost de bani ca să transfere pe altcineva în locul său. Prestațiile lui Umtiti au scăzut față de momentul când era titular indiscutabil în echipa catalană și în naționala Franței, fiind mai mereu accidentat în ultimul timp. În birourile de pe Camp Nou se discută vânzarea lui Umtiti, ale cărui prestații sunt în cădere liberă. Mai tot timpul în infirmeria clubului, francezul a fost pus pe lista de plecări încă de acum șase luni, însă catalanii nu au găsit un cumpărător pentru francez. Sport anunță, marți, pe prima pagină, că Barcelona e hotărâtă să facă tot posibilul pentru a-l ceda pe Umtiti. Sursa citată scrie că diriguitorii trupei blaugrana sunt gata să accepte și un împrumut pe un sezon, cu opțiune de cumpărare, pentru cine vrea să-l transfere. Samuel Umtiti e la mare căutare în Italia. Mai multe echipe din Serie A s-au interesat de serviciile sale: Napoli, Lazio, AS Roma și Torino. De asemenea, în trecut s-a vorbit și despre posibilitatea ca Umtiti să ajungă în Anglia, unde ar fi dorit de rivalele din Manchester, City și United. Samuel Umtiti s-a transferat la FC Barcelona în 2016, unde a câștigat câte două titluri de campion, două Cupe ale Regelui și două Supercupe ale Spaniei.

 

Lasă un comentariu