PLĂCINTĂ VEGANĂ CU LEGUME

Plăcinta vegană cu legume poate fi o gustare savuroasă și, în același timp, sățioasă, sau poate ține loc chiar de fel principal, dacă dorețti să iei o masă mai ușoară. Timpul de pregătire nu este mare, practic vei munci doar să toci cîteva legume și să amesteci ingredientele, iar apoi cuptorul va transforma preparatul tău într-o masă savuroasă.

Combinația între compoziția de legume, blatul din lapte de soia și fulgi de ovăz este perfectă pentru iubitorii gastronomiei vegane și o delicioasă provocare pentru toți ceilalți: nu vei ști cât de mult îți place până când nu o încerci.

TIMP PREPARARE - 60 minute - PORȚII 8

Ingrediente rețeta Plăcintă vegană cu legume

1 vânătă

2 cartofi

1 dovlecel

1 ceapă

1 ardei roșu

1 lingură busuioc tocat

2 linguri pătrunjel tocat

3 linguri fulgi de drojdie inactivă

3 linguri fulgi de ovăz

3 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece

1 lingură amidon de porumb

2 cești lapte de soia

2 căței de usturoi                                      

1/2 linguriță turmeric

1 linguriță sare

Mod de preparare rețetă Plăcintă vegană cu legume

Pregătești compziția astfel: vânăta, cartofii, dovlecelul, ceapa și ardeiul roșu se spală, se curăță și se taie cubulețe.

Treci la prepararea blatului: pui amidonul de porumb în laptele de soia, se încorporează fulgii de drojdie inactivă și amesteci bine.

Adaugi turmericul și ovăzul, 2 linguri de ulei, usturoiul zdrobit și jumătate de linguriță de sare, amestecând în continuare până la omogenizare. Vei obține un blat nu foarte tare.

Se pune blatul obținut într-o tavă rotundă și unsă cu ulei de măsline, apoi se așaza legumele tăiate bucățele, deasupra, într-un start uniform.

Se presară restul de sare, pătrunjelul și busuiocul.

Placinta va merge la cuptor și rămâne acolo, la foc mediu, până se rumenește.

La final, pregatești un sos obținut dintr-o lingură de ulei și usturoi zdrobit și stropești cu el placinta caldă.

 

 

Lasă un comentariu