CANCERUL DE VEZICĂ URINARĂ, PE ÎNȚELESUL TUTUROR

Distribuie pe:

Peste 18.000 de persoane suferă în România de carcinom urotelial (cancer de vezică urinară). Boala afectează în proporție de 80% bărbați, iar 60% din cazuri se înregistrează la persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.

Diagnosticul de cancer de vezică urinară nu mai înseamnă condamnare la moarte. Până acum, tratamentul a fost limitat la chimioterapie, dar ultimii ani au adus o șansă reală pentru acești pacienți, odată cu dezvoltarea imunoterapiei.

Factorii de risc pentru apariția cancerului de vezică urinară includ: fumatul, expunerea la locul de muncă la factori cancerigeni, infecțiile urinare, pietrele la rinichi, iritațiile, preciza Carmen Tudor | PR Specialist, DeciSePoate, a PR & Digital Health company.

În sprijinul persoanelor care suferă de cancer de vezică urinară, dar și al familiilor acestora, pentru a înțelege mai bine boala, Federația Asociațiilor

Bolnavilor de Cancer din România (FABC), cu sprijinul Roche România, a realizat un video animat (https://drive.google.com/file/d/1re92QhJ0gBQ01CrOmYy01-Yj3EVTNI-F/view).

În cadrul animației sunt prezentate: semnele și simptomele bolii, investigațiile necesare pentru diagnostic, stadiile acestui tip de cancer și tratamentele aferente, analizele necesare pentru monitorizarea bolii, dar și surse credibile de informare.

Lasă un comentariu