CUM “EXPEDIEM” ȚÂNȚARII DEPARTE DE NOI

Distribuie pe:

După ce am ieșit din izolare, abia am așteptat să participăm la petreceri cu prietenii, desfășurate în curte, la aer curat, să ieșim la terase sau la picnic, să ne petrecem vacanța de vară la țară, într-un peisaj idilic, dar... țânțarii ne strică, de multe ori, planurile și distracția.

Din fericire, specialiștii, citați descopera.ro, ne dezvăluie câteva trucuri, cu ajutorul cărora putem ține departe insectele enervante, atât de noi, cât și de casa noastră.

Poartă haine în culori deschise - Țânțarii sunt cunoscuți ca fiind atrași de culorile întunecate, deoarece acestea ies mai mult în evidență în lumina soarelui de la răsărit sau de la apus, atunci când țânțarii sunt cel mai activi. Așadar, fie eviți aceste momente ale zilei, fie ai grijă cum te îmbraci. De asemenea, îmbrăcămintea în culori închise atrage căldura, care la rândul său atrage țânțarii. Prin urmare, poartă alb sau nuanțe deschise cât mai mult și mai des pe timp de vară.

Tipul potrivit de îmbrăcăminte - Una dintre cele mai bune metode de a evita mușcăturile de țânțar este să îți acoperi pielea. Cămășile cu mâneci lungi și pantalonii lungi, lejeri, sunt cea mai bună opțiune, atunci când te afli în aer liber. De asemenea, poartă întotdeauna încălțăminte închisă de vară, deoarece țânțarii sunt atrași... de mirosul picioarelor.

Folosește pe haine spray care conține permetrin - Spray-ul pe bază de permetrin folosit pe haine le va face să devină respingătoare pentru țânțari. Odată aplicat, durează până la 6 spălări sau 6 săptămâni. Cu toate acestea, el trebuie aplicat doar pe îmbrăcăminte, pentru că poate provoca iritații sau mâncărimi, dacă intră în contact direct cu pielea.

Parfumul anumitor plante îi respinge - Țânțarii sunt atrași de anumite mirosuri ale pielii. Dar, există mai multe plante cu mirosuri puternice, care îi pot ține departe. Plantele care resping țânțarii sunt roinița, iarba-mâței, busuiocul, lavanda, menta, salvia, rozmarinul și mușcata parfumată. Fie că este vorba despre produse de îngrijire cu astfel de arome, fie efectiv despre planta în sine, acest truc ținând țânțarii departe de tine și de casa ta.

Aplică spray antițânțari - Acest lucru poate părea evident, dar îl amintim dintr-un simplu motiv. Produsele care conțin DEET sunt cunoscute ca fiind cele mai eficiente. Și, chiar dacă s-a stabilit în mod repetat că DEET nu prezintă riscuri pentru sănătate, unii oamenii preferă, totuși, să nu îl folosească. Vestea bună este că picaridina, un compus derivat din piper, s-a dovedit a fi la fel de eficientă.

Evită zonele cu apă stătătoare - Țânțarii sunt atrași de apa stătută, cum ar fi lacurile, bălțile și mlaștinile. Majoritatea țânțarilor își depun ouăle în această apă, creând astfel un imens teren de reproducție. De asemenea, în cazul ploilor abundente, colectarea apei în diverse recipiente din curte (în șanțuri, vase de flori, bazine, coșuri de gunoi și multe astfel de recipiente) poate fi un cadru propice pentru țânțari. Șterge aceste zone atunci când este cazul pentru a preveni răspândirea țânțarilor.

Remediu natural - Dacă preferi să stai departe de orice substanță chimică atunci când vine vorba de protecția antițânțari, trebuie să știi că există un extract de plante, care este extrem de eficient. PMD (un compus care se găsește în uleiul de eucalipt și de lămâie), care ține insectele la distanță. De menționat este faptul că acest remediu nu trebuie aplicat la copiii cu vârstă sub trei ani.

Lasă un comentariu