21.726.000 DE LEI PENTRU REFACEREA OBIECTIVELOR DE INTERES PUBLIC, AFECTATE DE INUNDAȚII, ÎN JUDEȚUL MUREȘ

Distribuie pe:

Județul Mureș se află pe lista județelor din țară care au primit sume de la Guvernul României, în urma efectelor inundațiilor din luna iunie. Executivul a aprobat în ședința de joi, 16 iulie, Hotărârea privind alocarea a peste 353 de milioane de lei din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru unitățile administrativ teritoriale din județele afectate de calamități naturale.

Potrivit Hotărârii de Guvern, județul Mureș a primit întreaga sumă solicitată, 21.726.000 lei, în baza evaluărilor făcute la nivel local în cele 41 de UAT-uri, sub coordonarea Instituției Prefectului - Județul Mureș.

„Imediat după acea perioadă grea, de două săptămâni, cu inundații în județul Mureș, Instituția Prefectului a coordonat echipe mixte care s-au deplasat în teren pentru evaluarea pagubelor și întocmirea rapoartelor necesare. În doar trei zile, a fost întocmit raportul general cu suma necesară pentru refacerea obiectivelor de interes public din județul Mureș, iar Guvernul României a alocat integral suma solicitată de Instituția Prefectului. Atât instituțiile direct implicate la nivel județean, cât și Guvernul României, au acționat în concordanță cu necesitățile urgente pe care le au comunitățile locale”, a spus prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

Sumele alocate au fost stabilite în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situații de Urgență și de către Instituțiile Prefectului, pentru județele unde au avut loc inundații, alunecări de teren și unde au fost afectate infrastructura hidrotehnică, terasamentele și malurile de apărare, structura drumurilor județene, a drumurilor comunale, podurilor, podețelor, digurilor și a punților pietonale.

 

Lasă un comentariu