„POTENȚIALUL COPILULUI DIN MEDIUL RURAL NU ESTE CU NIMIC MAI PREJOS DECÂT AL CELORLALȚI COPII, DE ORIUNDE AR FI EI”

Distribuie pe:

Interlocutor: prof. Vasile DOBRĂU, directorul Școlii Gimnaziale Tăureni

- La Tăureni se construiește a treia sală de sport, ca număr de locuri, din județul Mureș, după Sala Polivalentă din Târgu-Mureș și Sala „Radu Voina” din Sighișoara. Se confirmă vestea bună?

- Da, la Tăureni lucrurile se mișcă. Și se mișcă bine. Dar nu poți realiza lucruri mărețe, decât cu răbdare, cu multă muncă și în timp. Transformarea în fapt a acestei investiții nu va schimba numai viața copiilor din Tăureni, ci a tuturor copiilor din zona Câmpiei Transilvaniei și nu numai. Pentru a realiza lucruri mărețe, trebuie să ai răbdare, să lupți continuu, să nu îți pierzi nicio clipă speranța că în cele din urmă vei reuși. Spun asta, deoarece cunosc foarte bine demersurile făcute de actuala administrație a comunei Tăureni, în ultimii, poate 5 ani, pentru materializarea acestui proiect. Domnul primar Ovidiu Petru OLTEAN, principalul motor al acestui demers, nu a rămas nicio clipă indiferent și impasibil la strădaniile noastre, ale cadrelor didactice, de a arăta că potențialul copilului din mediul rural nu este cu nimic mai prejos decât al celorlalți copii, de oriunde ar fi ei. Le-am luat împreună, pe rând, încercând să asigurăm condiții dintre cele mai bune copiilor comunității. Am început cu Grădinița, școala, dotarea acestora cu ceea ce trebuie, pentru a putea fi eficienți și performanți. Încet , încet au apărut și rezultatele.

- Ați putea aminti, vă rog, câteva dintre rezultatele obținute?

- Șapte calificări la Turneele finale ale Campionatului Național de juniori la handbal feminin și masculin, șase clasificări pe podium la turneele internaționale la care am participat, promovarea mai multor sportivi la Centrele de excelență de la Sighișoara, Brașov, Baia Mare, la lotul national de juniori și junioare, la Academiile de handbal de la Neka/Ungaria și Gumersbach /Germania, locul 3 pe țară, obținut la junioare IV, de multe ori campioni județeni și pe Euroregiune, atât la fete, cât și la băieți. Și, ceea ce consider eu foarte important, clubul nostru a fost căutat în această perioadă, de copii din aproape toată Transilvania, la un moment dat având copii din patru județe, unii transferându-se cu școala la Tăureni, pentru a face handbal. Eram singura echipă din campionatul național de juniori din România, care în ceea mai mare parte din an, făceam pregătirea pe coridorul școlii.

- Câți elevi sunt înscriși la Școala Gimnazială Tăureni și câte cadre didactice?

- Au urmat cursurile Școlii Gimnaziale Tăureni din județul Mureș, în anul școlar 2019-2020, 108 copii, în cele șase clase (trei gimnaziale și trei primare) și două grupe de grădiniță. Avem 17 cadre didactice, toate calificate. Doar șapte sunt titulare la Școala Gimnazială Tăureni, celelalte au norma didactică la mai multe unități de învățământ din zonă.

- Ce va reprezenta această sală de sport pentru viitorul comunei Tăureni ?

- Va schimba modul și stilul de viață al comunității, cu 180 de grade. Va fi una dintre cele mai cochete săli de sport din câte am văzut și pe unde am umblat. Și am cam fost prin multe locuri. Vom face la Tăureni, pentru că acum infrastructura ne permite, unul dintre cele mai eficiente centre sportive pentru copii și juniori, pe cele două ramuri ale clubului, handbal și fotbal. Dar, toate la timpul lor. Nimic nu se poate face bătând din palme și nici nu putem aștepta să ne pice ceva de-a gata de undeva. Într-un final, fie el și mai îndepărtat, singurele valori care certifică valoarea unui om, sunt faptele acestuia. Felicitări, actualei administrații locale a comunei Tăureni și domnului primar Ovidiu Petru OLTEAN.

 

Lasă un comentariu