ÎN ZONELE AGLOMERATE DIN JUDEȚUL MUREȘ, ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE SANITARĂ, ÎN VEDEREA PREVENIRII ȘI LIMITĂRII INFECTĂRII CU VIRUSUL COVID-19

Distribuie pe:

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

La activitățile desfășurate în 16 iulie a.c., au participat 195 de polițiști din cadrul I.P.J. Mureș, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului.

Astfel, la nivelul județului Mureș, au fost executate 26 de acțiuni punctuale și au fost verificate 206 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate.

Au fost legitimate peste 530 de persoane și verificate peste 60 de mijloace de transport în comun.

În total, au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 20.000 de lei, astfel:

- 19 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de peste 6.100 de lei;

- 24 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, în valoare de 8.950 de lei;

- 4 sancțiuni aplicate pentru fapte de natură economică, în context Covid-19, în valoare de 5.000 de lei.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent, în această perioadă, activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Activități asemănătoare vor fi desfășurate, în continuare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.

Vă amintim de TELVERDE - 0800.800.165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Lasă un comentariu