“NEBUNIA IUBIRII”

Mulți cred că ar fi un mare privilegiu să viziteze locuri unde a trăit Hristos pe pământ, să-și poarte pașii pe unde a mers El și să privească lacul pe malul căruia i se odihneau privirile. Dar nu este nevoie să mergem la Nazaret, Capernaum sau Betania ca să umblăm pe urmele lui Iisus. Putem găsi urmele Lui lângă patul celui bolnav, în “colibele săracilor”, pe străzile prea aglomerate ale marilor orașe și în tot locul unde inima omului are nevoie de mângâiere. Făcând așa cum a făcut Iisus când era pe pământ. Vom merge pe urmele Lui, având întreg universul, miile de îngeri care să-i slujească, toate le-a lăsat, și din Dumnezeu a devenit om, a fost umilit până în adâncul sufletului și s-a sacrificat pentru omenire, ca să fie salvată, a avut parte de moarte pe cruce și în aceste momente mântuitorul Iisus Hristos a folosit următoarele cuvinte: “Iartă-i, Doamne, că nu știu ce fac”.

În orașul Târgu-Mureș, o ființă creată de Bunul Creator, eternul Dumnezeu, Mântuitorul Iisus Hristos și Duhul Sfânt, medic de profesie, care a salvat mii de persoane, profesor universitar, om de știință, împlinită profesional și material, conducător de clinică, având o familie desăvârșită, trei mărgăritare, un soț medic, cu un eu spiritual superior, candidează la primăria orașului Târgu-Mureș, în funcția de primar, frumoasa doamnă dr. Theodora Benedek, m-am gândit atunci pentru ce candidează, nu le are pe toate?. Tot eu mi-am răspuns: le are!

Dumnezeu atât de mult a iubit lumea, că a dat pe singurul lui fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viață veșnică. Frumoasa doamna doctor Theodora Benedek, a iubit semenii care s-au dus la dânsa, și i-a tratat cu multă iubire, și pe mulți i-a salvat de la moarte. Ce ființă deosebită! Iar acum s-a angajat în această luptă, ca să poată vindeca orașul. Cuvântul Sfânt spune: “Ce frumoase sunt pe munți picioarele celui ce aduce vești bune, care vestește pacea, picioarele celui ce aduce vești bune, care vestește mântuirea! Picioarele celui ce zice Sionului Dumnezeul tău împărățește!”

Frumoasa doamna doctor Theodora Benedek iubește oamenii din orașul Târgu-Mureș, a ajuns și dânsa la concluzia că Bunul Dumnezeu i-a dat har să iubească oamenii, să facă o echipă după înțelepciunea și priceperea dânsei, o atmosferă plăcută, liniște, fiecare dintre noi să ne simțim în siguranță, să putem umbla noaptea, așa cum se întâmpla prin anii 1968, perechi de oameni se plimbau seara pe la ora 21, prin centru, frumoasele doamne cu flori în mână, toată lumea zâmbea, oamenii se salutau între ei cu mult respect. Teatrele și cinematografele erau pline. “Ce vremuri frumoase, consider că aceste lucruri le vreau oamenii și acum, cei care ne reprezintă să fie corecți, onești și cu mult bun-simț.” Frumoasa doamna doctor Theodora Benedek, nu întâmplător a apărut în aceste momente grele pentru noi, avem șansa să avem un oraș curat, liniștit, cu oameni care o susțin pe această inteligentă doamnă doctor Theodora Benedek. Să fie binecuvântată de Bunul Dumnezeu, să fiți în continuare frumoasă în interior și exterior. “Îndrăzniți - a spus Mântuitorul Iisus Hristos, Eu am biruit lumea”.

Cu considerație, AUREL VÂGA

 

Lasă un comentariu