SITUAȚIE ALARMANTĂ LA DINAMO! FOCARUL DE COVID-19 SE EXTINDE ÎNGRIJORĂTOR

Distribuie pe:

Încă două persoane s-au infectat la Dinamo cu noul coronavirus. Potrivit site-ului looksport.ro, cei doi (team-managerul echipei, George Trandafir, și psihologul Silviu Ioniță) au fost testați marți, iar rezultatul s-a dovedit a fi pozitiv. Numărul bolnavilor de COVID-19 de la Dinamo ar ajunge astfel la un total de 14. Dinamo anunță că unul dintre jucători este infectat alături de un membru al staff-ului tehnic, ceea ce înseamnă că numărul jucătorilor depistați pozitiv este de 12, iar alți doi componenți ai staff-ului ar completa lista: “Încă un jucător dinamovist și un membru al staff-ului medical al echipei au fost confirmați pozitiv la testul Real Time PCR, pentru diagnosticarea Covid-19, a anunțat conducerea executivă a clubului, prin intermediul site-ului oficial. Numărul dinamoviștilor confirmați pozitiv la testările efectuate în ultimele zile a ajuns la 12. Toți reprezentanții echipei vor reface testul Real Time PCR, pentru diagnosticarea Covid-19, conform prevederilor legale stabilite de ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății, pe perioada acestor zile fiind urmate măsurile impuse de Direcția de Sănătate Publică”, anunță Dinamo, prin Biroul său de presă.

Opinia unui fost rival al lui Dinamo

Întrebat despre situația de la Dinamo, Mihai Stoichiță, fost antrenor la marea rivală din Ghencea, Mihai Stoichiță a declarat că dacă “SMURD-ul” o va salva pe gruparea din Ștefan cel Mare de la retrogradare, ar merita să aibă o statuie lângă cea a lui Ivan Patzaichin: “O medalie, să îi dea o medalie și să îi facă și o statuie lângă marele Ivan, la intrare la Dinamo, dacă reușește în situația asta care totuși nu e chiar atât de gravă”, a mărturisit Mihai Stoichiță. În opinia cunoscutului antrenor, actualmente director la Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal, campionatul rămâne deschis oricărui rezultat: “Mă întreb ce ar fi dacă ne-am duce și noi să propunem la UEFA să nu se mai joace Liga Națiunilor și barajul, pentru că noi avem niște cazuri de coronavirus la noi în țară. Campionatul este deschis oricărui rezultat. Și Clujul are șansă, dar probabil ultima etapă va fi cea care va decide”.

 

BALONUL DE AUR NU SE VA MAI ACORDA ÎN 2020!

FC Barcelona a reacționat cu umor la anunțul că Balonul de Aur nu va fi decernat și a postat fotografii cu argentinianul Lionel Messi, care deja are în palmares șase astfel de trofee. Pe contul de Twitter al grupării catalane a apărut cu Messi, alături de cele șase Baloane de Aur, și mesajul: “Înțelegem. Oricum, toată lumea știe cine e cel mai bun”. France Football a anunțat luni că prestigiosul trofeu Balonul de Aur nu va fi acordat în acest an, din cauza condițiilor actuale din lumea fotbalului, ca urmare a pandemiei de coronavirus. Mai exact, Balonul de Aur nu va mai fi acordat în acest an, din cauza faptului că pandemia de coronavirus a afectat structura campionatelor interne, dar și a celor continentale. Există cazuri, cum ar fi cel din Franța, acolo unde sezonul s-a încheiat prematur.

 

RĂZVAN LUCESCU LA FCSB?

Răzvan Lucescu a vorbit despre o posibilă colaborare, pe viitor, cu Gigi Becali. Actualul antrenor de la Al Hilal a mărturisit că a lucrat deja cu patroni foarte dificili la nivel de personalitate și că s-a descurcat foarte bine. El a vorbit despre relația cu George Copos, Ion Niculae sau Ivan Savidyis, făcând o paralelă între precedentele sale experiențe și o eventuală colaborare cu Gigi Becali, patronul FCSB: “Am avut patroni cu personalități puternice, de la domnul Copos, la domnul Savyidis. Nu știu ce să zic despre domnul Becali. Nu am avut prilejul să stau cu el, să lucrez cu el, dar am avut experiențe foarte interesante cu ceilalți. Sunt foarte multe de povestit. M-au ajutat foarte mult și am înțeles că trebuie să găsesc cel mai scurt drum către victorie. M-au întărit și am înțeles că trebuie să trec peste frustrări, peste orice. Am reușit să am o relație foarte bună cu antrenori care erau obișnuiți să schimbe 3-4 antrenori pe an”, a declarat Răzvan Lucescu la Pro X. Unul dintre cei mai bine cotați antrenori români ai momentului, Răzvan Lucescu (51 de ani) a antrenat în cariera sa echipele FC Brașov, Rapid, naționala României, El Jaish, Petrolul Ploiești, Xanthi, PAOK Salonic și Al Hilal, acolo unde antrenează și în prezent.

 

MARELE PREMIU AL UNGARIEI LA FORMULA1

Lewis Hamilton l-a egalat pe Schumacher la numărul de victorii în Marele Premiu al Ungariei. Britanicul s-a impus pentru a opta oară pe circuitul de la Hungaroring. Pilotul de la Mercedes a fost urmat pe podiumul maghiar de Max Verstappen, de la Red Bull, și de colegul său de la Mercedes, Valtteri Bottas. Este a doua cursă câștigată de britanic, în actualul sezon al Campionatului Mondial de Formula 1, după ce săptămâna trecută s-a impus în Marele Premiu al Stiriei. Lewis Hamilton plecase primul pe grila de start, pentru a șaptea oară în Ungaria, și îl egalase astfel pe Michael Schumacher, și la acest capitol. Acesta a fost al 90-lea pole position din cariera britanicului, un record absolut. Pilotul de la Mercedes mai are nevoie de doar 5 victorii pentru a egala și recordul all-time deținut de Michael Schumacher, 91 de curse câștigate. “A fost una dintre cursele mele preferate. Am avut un ritm foarte bun și o strategie perfectă. Ultimele două curse au fost fantastice pentru mine și trebuie să o ținem tot așa”, a declarat Lewis Hamilton. Următoarea etapă va avea loc pe 2 august, în Marea Britanie.

 

 

WTA VREA TENIS ÎN CHINA!

Circuitul feminin de tenis WTA nu a renunțat la speranța că turneele programate în China se vor desfășura în această toamnă, chiar dacă autoritățile chineze au anunțat că nu vor mai găzdui competiții internaționale în acest an, cu excepția concursurilor de calificare la JO 2022 de la Beijing, transmite Reuters.

Administrația generală a sportului (GAS) din China a publicat recent un document în care detaliază măsurile ce vor fi luate în acest an contra pandemiei de coronavirus și care pot afecta interesele WTA în această țară. WTA plănuiește organizarea a șapte turnee în China, inclusiv Turneul Campioanelor de la Shenzhen, ce va avea loc între octombrie și noiembrie. Într-un comunicat, WTA susține că raportul GAS privind interdicția competițiilor internaționale în China, din 2020, nu reprezintă o decizie finală a autorităților. Turneul Campioanelor, cu premii de 14 milioane dolari, s-a disputat în 2019 pentru prima oară la Shenzhen. China și-a redus semnificativ numărul de noi cazuri de Covid-19, de la izbucnirea epidemiei de coronavirus în luna februarie, dar a rămas prudentă în privința reluării competițiilor sportive. Liga profesionistă de baschet a fost primul sport care și-a reluat sezonul în luna iunie, în timp ce Superliga chineză de fotbal ar urma să debuteze la finele lunii iulie, după o pauză de cinci luni. GAS a precizat pentru Reuters că nu are încă un răspuns final privind soarta turneelor de tenis, dar o decizie va fi luată până la sfârșitul acestei luni.

 

ZI PLINĂ ÎN FORMULA 1, IMEDIAT DUPĂ FINALUL CURSEI DIN UNGARIA!

Piloții Haas, danezul Kevin Magnussen și francezul Romain Grosjean, au fost penalizați cu câte zece secunde la Marele Premiu al Ungariei, a treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, care avut loc duminică, informează motorsport.com. Cei doi au fost sancționați pentru că au primit indicații de la boxe, în timpului turului de încălzire, înaintea startului în cursă. Haas i-a chemat la standuri atât pe Grosjean, cât și pe Magnussen, la sfârșitul turului de încălzire, pentru a le monta anvelope slick, după ce inițial ar fi trebuit să pornească pe cauciucuri intermediare, respectiv de ploaie. Ei au încălcat articolul 27.1 din regulamentul sportiv, care prevede că “pilotul trebuie să conducă mașina singur și fără ajutor” și limitează instrucțiunile radio pe care sportivii le pot primi. Penalitatea de 10 secunde îl coboară pe Magnussen de pe locul 9 pe 10, promovându-l o poziție pe spaniolul Carlos Sainz de la McLaren-Renault. Grosjean coboară de pe locul 15 pe 16, în urma finlandezului Kimi Raikkonen de la Alfa Romeo. Cursa de la Hungaroring a fost câștigată de britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), urmat de olandezul Max Verstappen (Red Bull) și de Valtteri Bottas (tot Mercedes).

Renault a mai depus o plângere împotriva echipei Racing Point

La Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, echipa Renault a mai depus o plângere împotriva rivalei Racing Point, în care o acuză de copierea unor componente ale mono-postului din 2019 al team-ului Mercedes, informează motorsport.com. Acea reclamație făcea trimitere la mai multe articole din regulamentul sportiv al Campionatului Mondial, care stipulează că un concurent trebuie să folosească pe monoposturile sale doar piese pe care le-a proiectat, că își păstrează proprietatea intelectuală atât timp cât va participa în F1 și că, în cazul subcontractării pentru proiectarea anumitor părți, aceasta nu poate fi încredințată unui concurent sau subcontractantului unui concurent. Plângerea se referea în mod specific la canalele de răcire ale frânelor față și spate, utilizate de Racing Point RP20, pe care Renault le consideră asemănătoare cu cele de pe monopostul Mercedes, de anul trecut, mai mult decât permite regulamentul. Canalele de frână sunt o parte importantă a designului aerodinamic al unei mașini de Formula 1. Acestea sunt proiectate astfel încât să influențeze fluxul de aer de pe aripa frontală și să-l direcționeze pentru un efect cât mai bun. Comisarii FIA de la MP al Stiriei au decis că memoriul Renault împotriva Racing Point este admisibil. Prin urmare, vor fi studiate părți ale monopostului RP20, care este pilotat în acest sezon de mexicanul Sergio Perez și de canadianul Lance Stroll, și comparate cu cele de pe monopostul Mercedes din 2019. O soluție în acest caz este așteptată în pauza de două săptămâni între MP al Ungariei și MP al Marii Britanii, de la Silverstone, din 2 august. Șeful echipei Racing Point Formula 1, Otmar Szafnauer, rămâne încrezător că nu vor exista sancțiuni și susține că are “886 de schițe” care demonstrează că piesele incriminate de Renault respectă regulamentul tehnic: “Este imposibil să fie ilegale. Pentru canalele de frână e nevoie de mult timp pentru a le proiecta și produce, acestea sunt foarte, foarte complicate și avem 886 de schițe individuale”, a afirmat Szafnauer. Încă din momentul în care Racing Point și-a prezentat noua mașină la testele dinaintea sezonului, monopostul a provocat rumoare, fiind poreclit “Mercedesul roz”, din cauza asemănării cu mașina W10 de anul trecut. Oficialii Racing Point au recunoscut asemănările și că au copiat Mercedesul din 2019, dar au susținut că au făcut acest lucru respectând regulamentul. La Spielberg, Perez și Stroll au trecut linia de sosire al șaselea și al șaptelea, înaintea lui Daniel Ricciardo de la Renault, clasat al optulea. La Hungaroring, duminică, rezultatele fostei echipe Force India au fost chiar mai bune, cu Stroll clasat al patrulea, și Perez, al șaptelea, în fața lui Ricciardo, din nou al optulea. Cu 40 de puncte acumulate, Racing Point este pe locul 4 în clasamentul constructorilor, după trei etape și după Mercedes (121 de puncte), Red Bull (55) și McLaren (41). Renault ocupă locul 6, cu 12 puncte.

 

Lasă un comentariu