DECIZIE ISTORICĂ LUATĂ ÎN FOTBALUL MONDIAL!

Distribuie pe:

IFAB a prelungit până în iulie/august 2021 opțiunea ca echipele să efectueze cinci înlocuiri la fiecare meci. International Football Association Board (IFAB) a prelungit până în iulie/august 2021 opțiunea ca echipele să efectueze cinci înlocuiri de jucători la fiecare meci, informează fifa.com. Decizia a fost luată după o analiză aprofundată, care a inclus discuții cu cei implicați și analiza impactului Covid-19 asupra calendarului competițional. Astfel, opțiunea, inițial valabilă pentru competițiile care se încheie până la sfârșitul acestui an, rămâne valabilă pentru competițiile care se încheie până la 31 iulie 2021 și pentru competițiile internaționale care se vor încheia în iulie/august 2021.

 

SEMIFINALELE CUPEI ROMÂNIEI LA HANDBAL FEMININ

Miercuri a avut loc tragerea la sorți a semifinalelor Cupei României la handbal feminin, care ar trebui să aibă loc pe 22 august, la două zile după disputarea sferturilor restante, SCM Râmnicu Vâlcea - Dunărea Brăila și CSM București - CSM Slatina. Astfel, Rapid va întâlni câștigătoarea dintre Vâlcea și Brăila, iar SCM Gloria Buzău pe cea din celălalt sfert restant. Rămâne de văzut dacă și unde vor avea loc toate aceste partide, în condițiile în care, deocamdată, nu sunt permise nici măcar jocurile de verificare.

 

FC PORTO A DEVENIT CAMPIOANA PORTUGALIEI

FC Porto a devenit pentru a 29-a oară campioană a Portugaliei, după ce a învins-o, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), pe Sporting Lisabona, în etapa a XXXII-a a sezonului. Danilo Pereira'64 și '90+1 a marcat golurile. Cu două etape rămase de jucat, FC Porto a acumulat 79 de puncte și nu mai poate fi ajunsă de rivala Benfica Lisabona, 71 de puncte, clasată pe locul al doilea. Imediat după încheierea meciului, mai mulți suporteri au început să se adune în jurul Estadio do Dragao și în centrul orașului Porto, deși autoritățile locale au solicitat respectarea reglementărilor sanitare și de securitate. La 1 august, jucătorii antrenați de Sergio Conceicao au ocazia de a realiza eventul dacă vor câștiga Cupa Portugaliei, după finala cu Benfica.

 

MOMENTELE DIFICILE PENTRU DIANA BELBIȚĂ!

Diana Belbiță, singura luptătoare din România semnată cu UFC în acest moment, a pierdut lupta cu Liana Jojua, din Georgia. UFC, cea mai mare companie de MMA din lume, s-a mutat pentru câteva săptămâni în Abu Dhabi, acolo unde își poate organiza cele mai importante show-uri pe durata pandemiei de coronavirus. În cadrul galei de la mijlocul acestei săptămâni, Diana Belbiță, luptătoarea care reprezintă România în octagon, a trecut prin momente dificile. Chiar dacă a început bine lupta cu Jojua, Belbiță a fost pusă la podea și a pierdut, în cele din urmă, prin armbar, în prima rundă. Durerea resimțită de luptătoarea originară din Drobeta Turnu Severin a fost atât de puternică încât i-a cerut arbitrului să oprească luptă. Din păcate, pentru Belbiță este a doua înfrângere în a doua apariție în UFC. Ea și-a făcut debutul în cadrul galei UFC on ESPN 6: Reyes vs. Weidman, acolo unde a fost învinsă de mai experimentata Molly McCann, prin decizie unanimă. În urma acestei lupte, Belbiță are un record de 13 victorii și șase înfrângeri în circuitul profesionist de MMA.

 

O NOUĂ PLECARE DE LA REAL MADRID

Conform cotidianului MARCA, Franchu Feuilassier va juca la Eintracht Frankfurt. Argentinianul în vârstă de 22 de ani, Franchu Feuilassier va pleca de la Real Madrid la Eintracht Frankfurt, scrie presa din Spania. Relațiile dintre Eintracht și Real Madrid s-au îmbunătățit vizibil în ultimii ani, după ce Real i-a cedat Germaniei pe Mascarell, Lucas Torro și Vallejo. De la Eintracht la Real Madrid a trecut Luka Jovic, vârful pentru care Real a plătit 65 de milioane de euro. Franchu Feuillassier s-a născut în Argentina la Mar del Plata și a ajuns la Real Madrid în 2009, atunci când a fost descoperit de Juan Eduardo Esnaider. El a debutat la Real Madrid într-un meci de Cupa Spaniei contra lui CF Fuenlabrada, devenind al treilea canteran promovat de Zinedine Zidane la echipa mare.

 

JOCURILE OLIMPICE DE TINERET DIN 2022 AU FOST AMÂNATE PENTRU 2026

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) și comitetul din Senegal au ajuns la un acord pentru amânarea Jocurilor Olimpice de tineret de vară din 2022, de la Dakar, pentru 2026. Potrivit olympic.org, amânarea Dakar-2022 permite CIO și comitetelor olimpice naționale să își planifice mai bine activitățile, afectate puternic de amânarea JO de la Tokyo și a altor competiții majore.

Decizia urmează să fie ratificată vineri de CIO, scrie L'Equipe.

 

U BT CLUJ ȘI-A AFLAT ADVERSARA DIN PRIMUL TUR PRELIMINAR BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Echipa de baschet masculin U Banca Transilvania Cluj va întâlni formația bosniacă Igokea Aleksandrovac în primul tur preliminar al Basketball Champions League, potrivit tragerii la sorți care a avut loc miercuri. Duelurile U BT Cluj cu Igokea vor avea loc la 15 septembrie în deplasare și la 18 septembrie la Cluj-Napoca. “În primul rând, toate aceste calificări în Basketball Champions League se află sub semnul incertitudinii. Nu știm dacă vom putea juca la acea oră din cauza pandemiei de coronavirus. Noi așa ne vom pregăti astfel încât să fim gata de joc. Intrăm încrezători, ne dorim foarte mult să ne calificăm în grupe și vom da tot ce avem mai bun pentru a realiza acest lucru. Igokea este o echipă cu experiență, în special în Liga Adriatică. Totuși, am creat și noi un nucleu competitiv, așa că sperăm la calificare”, a declarat Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania. Dacă va trece de această primă fază, U BT Cluj va lupta pentru un loc în grupe cu învingătoarea manșei dintre Sporting Lisabona (Portugalia) și Fribourg Olympic (Elveția). Igokea are în palmares șapte titluri ale Bosniei, cucerite din 2001 și până în prezent. Totodată, din 2007 și până în 2019, echipa din Aleksandrovac a câștigat șapte Cupe. Igokea este un club fondat în anul 1973 și care își dispută partidele de pe teren propriu în Sala Sporturilor Laktaši, o arenă cu o capacitate de peste 3.000 de locuri.

 

Lasă un comentariu