COPIII DE PESTE 10 ANI TRANSMIT CORONAVIRUSUL LA FEL DE MULT CA ADULȚII

Distribuie pe:

Cercetătorii sud-coreeni de la Centrul Național pentru Controlul și Prevenirea Epidemiilor, citați de descopera.ro, susțin că și copiii cu vârste de peste 10 ani pot transmite coronavirusul într-o măsură cel puțin la fel de mare ca adulții.

“Studiul nostru a fost unul amplu, efectuat pe un eșantion de 65.000 de persoane, ale cărui rezultate au indicat că redeschiderea școlilor este periculoasă.

În dezbaterile intense privind redeschiderea școlilor, o întrebare-cheie a fost dacă și cât de mult pot transmite copiii coronavirusul, iar prin cercetarea noastră am aflat răspunsul: copiii mai mici de 10 ani transmit coronavirusul cu o frecvență mai redusă decât adulții, dar riscul nu este zero. În schimb, copiii cu vârste între 10 și 19 ani pot transmite coronavirusul cel puțin la fel de mult ca și adulții.

În cadrul cercetării, am monitorizat 59.073 de persoane care au avut contacte cu 5.706 pacienți bolnavi de Covid-19, în perioada 20 ianuarie - 27 martie 2020. Studiul s-a concentrat pe rata contagierii în rândul membrilor familiei restrânse.

Rata de contagiune a fost de 18,6% în familiile în care erau copii cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani. În casele în care erau copii cu vârste de până la nouă ani, această rată a fost de 5,3%.

Totuși, studiul nostru are unele limitări. În primul rând, numărul cazurilor de infectare poate a fost subestimat, dat fiind că poate nu au fost identificați bolnavii asimptomatici.

În plus, cazurile detectate ar fi putut fi contagiate prin expuneri în afara locuinței.

Concluziile sugerează că, în cazul redeschiderii școlilor, comunitățile se vor confrunta cu focare de infecție la copiii de toate vârstele”, avertizează oamenii de știință sud-coreeni.

Lasă un comentariu